Lietiniai blynai su špinatais ir sūriu

Šį rytą galva visai susisuko ir sugalvojau šiek tiek ilgiau praleisti laiko virtuvėje ir pagaminti visai neįprastus pusryčius mano namuose, nes paprastai pasiduodu turkiškai tradicijai ir pusryčiausjame su kiaušiniais, sūriu, alyvuogėmis ir keliomis riekelėmis agurko bei pomidoro. Špinatų, kaip jau ne kartą esu sakiusi, pas mane beveik visada būna, arba bent jau kažkokių kitų žalių lapinių daržovių, todėl pastoviai ir galvoju, ką su jomis padarius kitaip. Kadangi blynus valgiau prieš daug mėnesių, greičiausiai tik per Užgavėnes, tai buvo laikas špinatus suvynioti į blynus. Tiesą sakant šią įdėją pasufleravo mano tinklaraščio statistika. Per vakar dieną net 14 žmonių atkeliavo į šį tinklaraštį ieškodami lietinių blynų, todėl laikas dar vienai įdėjai su blynais ir greičiausiai vienai iš paprasčiausių.

Ingredientai (4 asmenims):

Lietiniams blynams:

  • 200 g miltų (apie 1 1/3 st);
  • 2 kiaušiniai;
  • 450 ml pieno;
  • 2 v.š. saulėgražų aliejaus;
  • Žiubsnelis druskos.

Įdarui:

  • 100 g fermentinio sūrio;
  • Apie 200 g šviežių špinatų;
  • Šiek tiek aliejaus ar sviesto blynelių apkepimui.
Lietiniai blynai su špinatais ir sūriu
Paruošti lietiniai blynai su špinatais ir sūriu

Gaminam:

  1. Paruoškite lietinių tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, pieną, aliejų, druską ir kruopščiai išplakite iki vientisos masės. Palikite dubenį su tešlą pastovėti apie 30 minučių.
  2. Įkaitinkite keptuvę. Popierinio rankšluosčio gabalėlį suvilgykite aliejumi ir patepkite keptuvę. Tai tereikės daryti pirmą kartą, kepant kitus blynus užtenka aliejaus pačioje tešloje. Įpilkite apie 80ml tešlos į keptuvę ir greitai ją pasukinėkite, kad tešla vienodai pasiskirstytų. Kepkite apie 30-40 sekundžių, tada naudokitės spatula ir atitraukite nuo kraštų bei atsargiai apverskite. Pakepkite dar apie 20 sekundžių ir išimkite blyną iš keptuvės. Iškepkite visus lietinius blynus. Gausite apie 12 lietinių.
  3. Sūrį supjaustykite šiaudeliais. Šviežius špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, pamaišykite ir greitai nupilkite vandenį bei leiskite špinatams nuvarvėti. Šiek tiek atvėsinkite špinatus ir supjaustykite.
  4. Imkite vieną blyną, dėkite vieną sūrio šiaudelį, šiek tiek špinatų, iš kraštų užlenkite ir tada susukite į ritinėlį. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite lietinius 2-3 minutes iš abiejų pusių kol šiek tiek apskrus. Galite patiekti kartu su natūraliu jogurtu, jei norite. Skanaus!
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”]


Parašykite komentarą