Kokosų miltai yra birus produktas, gaunamas susmulkinant ir sumalant kokoso minkštimą, kuris gali būti naudojamas kepiniams vietoj įprastų kvietinių miltų. Kokoso minkštimas džiovinamas, nuriebalinamas, susmulkinamas iki miltų.
Kokosų miltų nauda
Kokosų miltuose yra A, C, B, D grupių vitaminų; magnio ir kalio, kuriuos organizmas gerai pasisavina. Juose yra vertingų augalinių skaidulų (ląstelienos), kurios teigiamai veikia virškinimo procesus ir virškinamojo trakto būklę, taip pat yra baltymų. Kokosų miltai yra be glitimo, todėl iš jų pagamintus kepinius gali valgyti sergantys celiakija. Kai kuriais atvejais galimos alerginės reakcijos.
Visi kokoso skonio mėgėjai tikrai turėtų išbandyti šį varškės apkepą. Tešlos tekstūra išlieka ta pati.
Ingredientai:
- Varškė – 400 g;
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- Kokosų miltai – 30 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Medus (arba cukraus pakaitalas) – 2 šaukštai.
Apkepo paruošimas:
- Varškę sutrinkite su tryniais ir grietine iki vientisos masės.
- Įpilkite medaus ir tada suberkite kokosų miltus.
- Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir įmaišykite mentelės pagalba.
- Sudėkite masę į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite 40-45 minutes 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Varškės apkepas paruoštas.
Skanaus!