Kriaušių, obuolių ir uogų trupiniuotis

Šianden jūsų dėmesiui KRIAUŠIŲ, OBUOLIŲ IR UOGŲ TRUPINIUOTIS. Jį be galo lengva paruošti, o gaminti galima bet kuriuo metų laiku naudojant atitinkamo sezono vaisius.

Jums reikės (4-6 porcijos):

  • 2 didelių kriaušių;
  • 2 didelių obuolių;
  • 350g šviežių arba atšildytų šaldytų uogų (naudojau šaldytas gervuoges);
  • 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 3 valg. š. kokosų arba rudojo cukraus;
  • Sumaišytų 1 valg. š. maltų linų sėmenų + 3 valg. š. vandens;
  • 3 arbt. š. malto cinamono;
  • 180g avižinių dribsnių;
  • 80ml klevų arba agavos sirupo;
  • 70g susmulkintų graikinių riešutų;
  • 1 arbt. š. maltų kardamonų;
  • 2 valg. š. viso grūdo miltų (pavyzdžiui, avižinių arba ryžių);
  • ¼ arbt. š. druskos;
  • 80g kokosų aliejaus.

Ką daryti:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  2. Kriaušes ir obuolius nulupkite, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į kepimo formą (naudojau 26cm skersmens kepimo formą). Sudėkite uogas, įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite.
  3. Ant vaisių užbarstykite cukrų, linų sėmenų mišinį, 2 arbatinius šaukštelius cinamono ir išmaišykite.
  4. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sirupą, graikinius riešutus, dar 1 arbatinį šaukštelį cinamono, kardamonus, miltus ir druską. Įpilkite kokoso aliejų ir maišykite, kol mišinys virs trupiniais. Perskleiskite šiuos trupinius ant vaisių.
  5. Trupiniuotį kepkite 30 minučių, kol vaisiai ims kunkuliuoti, o viršus gerai apskrus. Palaukite, kol šiek tiek pravės ir pateikite.

Skanaus!



Parašykite komentarą