✨ Šie veganiški sausainiai yra minkšti, lengvai pagaminami viename dubenyje, sveiki, nes naudojami tik natūralūs bei naudingi ingredientai. Juose gausu baltymų bei skaidulų būtinų mūsų organizmui.
Ingredientai:
- 360 g avižinių miltų;
- 160 g avižų;
- 28 g linų sėmenų;
- 160 ml klevų sirupo;
- 120 ml aliejaus;
- 2 v.š. chia sėklų;
- 2 a.š. cinamono;
- Žiupsnelis druskos;
- 60 ml augalinio pieno;
- 60 g spanguolių;
- 40 g moliūgo sėklų.
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir pasiruoškite kepimo skardą.
- Į didelį dubenį suberkite avižinius miltus, avižas, linų sėmenis, cinamoną, druską bei chia sėklas – išmaišykite. Supilkite visus šlapius ingredientus.
- Įmaišykite džiovintas spanguoles ir moliūgų sėklas. Leiskite masei šiek tiek pastovėti – chia ir linų sėmenys sugers drėgmę, tešla geriau sulips ir laikys formą. Jei masė per sausa, įpilkite papildomai pieno. Sausainiams normuoti naudojau ledų samtelį.
- Delnu paspauskite sausainių tešlos viršų, kad jis išsilygintų.
- Kepkite 15-20min.
- Leiskite sausainiams atvėsti ant skardos, nes iškepę ir karšti jie itin trapūs.
Atvėsę puikiai laiko savo formą.