Guliašas vaikams

Vaikiškas guliašas kaip darželyje. Receptas, kuris net ir turint minimalius kulinarinius įgūdžius lengvai pagaminamas ir pavyks bet kuriai mamai. Naudokite tik šviežią mėsą.

  • Kad guliašas būtų sultingas ir skanus, turite skirti daug dėmesio mėsos pasirinkimui. Jei guliašui gaminti imate jautieną, turite paimti mentę, užpakalinės kojos minkštimą ar nugarinę.
  • Jei ruošiate kiaulienos guliašą, geriau pasiimkite sprandinę ar nugarinę, liesos kietos kiaulinos dalys netinka guliašui virti, nes tokiu atveju mėsa gausis per sausa ir kieta.

Ingredientai:

  • Jautienos nugarinė – 600 g;
  • Svogūnai – 100 g;
  • Morkos – 120 g;
  • Pomidorų pasta – 3 v.š.;
  • Kvietiniai miltai – 1,5 a.š.;
  • Vanduo – 1,5 a.š.;
  • Augalinis aliejus – 2,5 a.š.;
  • Druskos ir pipirų – pagal skonį.

Pateikimui: Švieži žalumynai ir bulvės – pagal skonį

Vaikiško guliašo paruošimas:

  1. Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite. Nuplaukite žalumynus ir smulkiai supjaustykite. Jautienos mėsą nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą. Kepkite apie 4 minutes, retkarčiais pamaišydami. Sudėkite svogūnus ir morkas, išmaišykite. Kepkite, kol mėsa suminkštės, apie 20 minučių.
  3. Kai tik keptuvėje pasirodys sultys iš mėsos, suberkite miltus ir išmaišykite. Įpilkite pomidorų pastos, išmaišykite. Atskieskite karštu vandeniu ir uždenkite keptuvę dangčiu. Sureguliuokite ugnį iki minimumo, palikite guliašą 30 min. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
  4. Prieš patiekdami, papuoškite guliašą nedideliu kiekiu smulkintomis žolelėmis. Kaip garnyrą galima patiekti virtas bulves.

Ar mėgote valgyti guliašą vaikystėje?

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]
Rekomenduojame pasigaminti:


Parašykite komentarą