Guliašo sriuba

Viskas viename puode ir daugiau nieko nereikia. Čia ir sriuba, ir pagrindinis patiekalas viename, tai tik salotų pasigaminau šalia, nes man visada norisi daug salotų šalia mėsos. Šilta ir gardu… Šiandien pas mus jau vėl saulėta ir temperatūra šoktelėjo net iki 14C šilumos, tai reiks kažko lengvesnio… bet prisiminus šią sriubą vistiek galvoju, kaip buvo skanu.

  • Porcijos: 5-6 asmenims

Ingredientai:

  • 2 svogūnai;
  • 2 nedidelės žaliosios paprikos;
  • 300 g jautienos;
  • 2 pomidorai;
  • 1 v.š. pomidorų pastos;
  • 1/2 a.š. kmynų;
  • 1 lauro lapas;
  • 1 arb.š. džiovinto čiobrelio;
  • 5-6 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1 morkos;
  • Druskos ir juodųjų pipirų;
  • Aliejaus;
  • Vandens;
  • Grietinės ar jogurto pateikimui.

Guliašo sriubos paruošimas:

  1. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus ir paprikas. Susmulkinkite jautieną nedideliais gabaliukais.
  2. Įkaitinkite puodą su šiek tiek aliejaus ir sudėkite svogūnus bei paprikas. Pakepinkite apie 2 minutes, tada sudėkite jautieną ir kepinkite kol ji pradės šiek tiek apskrusti, o daržovės bus iškepusios. Sudėkite smulkintus pomidorus ir pomidorų pastą, kartu su druska, pipirais, kmynais, lauro lapu, čiobreliu. Užpilkite apie 500 ml vandens arba jautienos sultinio. Ant nedidelės ugnies virkite apie 1 – 1 1/2 valandos. Retkarčiais pamaišykite.
  3. Nulupkite ir supjaustykite morką ir bulves vidutinio dydžio gabaliukais. Sudėkite į puodą, jei norite skystesnės sriubas dar įpilkite vandens ir virkite apie 30 minučių kol bulvės bus išvirusios.
  4. Pateikite kartu su grietine ar jogurtu.

Skanaus!

[the_ad id=”6305″] [the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą