Švediški kotletukai

Tai greičiausiai vienas iš skaniausių Švediškų patiekalų, na bent jau tikrai vienas iš labiausiai žinomų. Pateikus su bulvių koše ir padažu, šis patiekalas tampa tikra švente gomuriui.

Reikia:

  • 500g jautienos faršo (galite naudoti jautienos ir kiaulienos faršą);
  • Saujelės krapų, petražolių ir sovgūno laiškų;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 100ml pieno;
  • 75g maltų džiūvėsėlių;
  • 1 a.š. kvepiančiųjų pipirų;
  • druskos ir juodųjų pipirų.

Padažui:

  • 1/2 citrinos sulčių;
  • 300ml jautienos sultinio;
  • 1 v.š. miltų;
  • 60ml grietinėlės;
  • spanguolių ar juodųjų serbentų uogienės.

Gaminam:

  1. Žalumynus susmulkiname ir sudedame į didelį dubenį kartu su faršu, kiaušiniu, džiuvesėliais, pienu, kvepiančiaisiais bei juodais pipirais, druska. Viską gerai išmaišyti ir suformuoti 30 mažų kotletukų. Sudėti ant aliejumi išteptos lėkštės ir uždengti maistine plėvele. Dėti į šaldytuvą 1 valandai.
  2. Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti kotletukus apie 10-15 min kol bus gražiai apskurdę. Išimti į lėkštę.
  3. Gaminant padažą galima naudoti šiek tiek aliejaus, kuriame kepėte kotletus, į jį supilti citrinos sultis, jautienos sultinį, miltus ir grerai išplakti, tada supilti grietinėlę. Leisti užvirti ir tada sumažinti ugnį ir pavirti kol sutirštės. Taip pat galite įmaišyti šaukštą uogienės. Padažui sutirštėjus sudėti kotletukus ir pamaišyti.
  4. Valgyti su bulvių koše arba keptom bulvėm, salotom, ir jei norite uogienės šaukšteliu. Skanaus.


Parašykite komentarą