Obuolių tarta su migdolais

Desertus su obuoliais tapo įprasta gaminti rudenį atvėsus orams, tačiau, ką daryti jei pavasaris visiškai nedžiugina savo temperatūra? Klasikinė obuolių tarta su vaniliniu kremu bei migdolų traškia plutele neabejotinai pakels nuotaiką. Lengva, kvapni ir gardi iki paskutinio kąsnio.⁣

Tešlai:

  • 110g šalto sviesto⁣;
  • 225g miltų⁣;
  • 50g cukraus⁣;
  • 1 a/š vanilės ekstrakto⁣;
  • 55ml ledinio vandens⁣;
  • žiupsnelis druskos⁣.

Sviestą supjaustyti kubeliais, sudėti miltus, druską, cukrų, vanilės ekstraktą ir viską rankomis sutrinti iki smėlio konsistencijos trupinių. Po truputi pilti vandenį ir minkyti tešlą. Kuomet iš tešlos pavykslą suformuoti gražų tešlos kamuolį, paversti jį į apskritimą, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 1val.⁣

Įdarui:

  • 20g sviesto⁣;
  • 3 vidutinio dydžio obuoliai (pjaustyti kubeliais)⁣;
  • 2 v/š cukraus⁣.

Kaitinimui skirtame inde ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus obuolius ir apibarstykite cukrumi. Kaitinkite vis maišydami iki kol obuoliai šiek tiek suminkštės (8-9min).

Kremui:

 
  • 1 kiaušinis + 1 kiaušinio trynys⁣;
  • 115ml grietinlės (riebios)⁣;
  • 50g cukraus⁣;
  • 2 a/š vanilės ekstrakto⁣.

Visus ingredientus gerai išmaišyti iki vientisos masės ir pasidėti į šalį iki kol prireiks.⁣

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros ir pasiruoškite kepimo formą (20cm) ištepdami ją riebalais.
  2. Iškočiokite atvėsintą tešlą ir išklokite ja tartos dugną, perteklių nupjaukite peiliu ir atidėkite į kamerą kitiems kepiniams.
  3. Šakute subadykite tešlos dugną, išklokite kepimo popieriumi, supilkite pupeles (dėl svorio) ir kepkite 20min, pupeles ir popierių nuimkite ir kepkite papildomai 10min.
  4. Supilkite pasiruoštus obuolius ant iškepto tartos pagrindo bei supilkite kremą.
  5. Kepkite 30min, paskui apibarstykite migdolo puselėmis, porą šaukštų cukraus ir vėl dėkite kepti 15min iki viešus gražiai apskrus.


Parašykite komentarą