Obuolių tarta su migdolais

Klasikinis obuolių tartos receptas su migdolais

Desertus su obuoliais tapo įprasta gaminti rudenį atvėsus orams, tačiau, ką daryti jei pavasaris visiškai nedžiugina savo temperatūra? Klasikinė obuolių tarta su vaniliniu kremu bei migdolų traškia plutele neabejotinai pakels nuotaiką. Lengva, kvapni ir gardi iki paskutinio kąsnio.⁣ Tešlai: 110g šalto sviesto⁣; 225g miltų⁣; 50g cukraus⁣; 1 a/š vanilės ekstrakto⁣; 55ml ledinio vandens⁣; žiupsnelis druskos⁣. … Skaityti toliau

Rudeninis obuolių-kivių pyragas

Rudeninis obuolių-kivių pyragas

Šis pyragas puikiai tik jūsų rudeniškui stalui, palepinti savo artimuosius 😊

Video recepto autorius:  E & I Productions

Pyragui reikės:

  • 6-5 obuolių;
  • 4 kivių;
  • 250g miltų;
  • 250 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • Pora arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Gaminimo eiga

  1. Nusilupame obuolius, kivius ir supjaustome griežinėliais.
  2. Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  3. Ištirpiname sviestą ant žemos ugnies ir palaukiame kol atvės.
  4. Atvėsusį sviestą pilame į jau turimą masę ir dar truputį paplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sijojame iš po lėto į tešlą. Viską gerai išmaišome, supilame vaisius ir dar kartą išmaišome jog vaisiai apkibtų tešla. Įkaitiname orkaitę 180°. Sudedame paruoštą masę į 3D kepimo formą ir kepame 35 – 45 min.

Gilių kakavai reikės:

  • Sudžiovintų ir sumaltų gilių;
  • Pieno;
  • Vandens.

Gaminimas:

Į užvirintą vandenį dedame porą šaukštų gilių, verdame 5 min. Kai užverda pilame pieną ir dar pakaitiname kol užverda. Ir galime mėgautis savo gėrimu 🙂

Skanaus!