Paprasta, skanu, švelnu, tinka kiekvienai dienai, su bet kokiu garnyru! Žuvies kotletai vaikams kepami orkaitėje, todėl jie sveikesni nei kepti keptuvėje. Patiekite pietums ar vakarienei. Patiks vaikams ir suaugusiems.
Ingredientai:
- Menkės filė – 200 g;
- Kiaušiniai – 1 vnt.;
- Putpelių kiaušiniai – 3 vnt.;
- Balta duona – 2 riekelės;
- Pienas – 6 šaukštai;
- Džiūvėsėliai – 3 šaukštai;
- Druska – pagal skonį.
Paruošimas
- Žuvies filė nuplaukite, išimkite visus kaulus ir supjaustykite gabalėliais. Putpelių kiaušinius išvirkite kietai. Nupjaukite nuo duonos plutelę ir 10 minučių pamirkykite piene, tada išspauskite.
- Žuvį sutrinkite blenderiu arba mėsmale, suberkite džiūvėsėlius, sudėkite kiaušinį ir druską. Kruopščiai išmaišykite.
- Putpelių kiaušinius supjaustykite į 2 dalis. Iš faršo padarykite nedidelį pyragėlį, į vidurį įdėkite pusę putpelių kiaušinio ir suformuokite kotletą. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite kotletus, pašaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių.
- Paruoštus kotletus išimkite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti. Patiekite su bet kokiu garnyru.
Ar jūsų vaikai valgo žuvies kotletus? Pasidalinkite savo receptais komentaruose.