Plikyta ruginė duona su džiovintais vaisiais

Šios duonos riekelė kuo puikiausiai tiks prie kavos ar arbatos puodelio vietoj pyrago gabalėlio. Produktų kiekis nurodytas vienam kepaliukui.

Plikiniui:

  • 2 v.š. ruginio salyklo;
  • 1 a. š. maltos kalendros;
  • 1/2 a.š. maltų kmynų;
  • 30 g viso grūdo ruginių miltų;
  • 130 g verdančio vandens.

Į indą sudėti visus birius produktus, užpilti verdančiu vandeniu, gerai išmaišyti, kad neliktų miltų gumulėlių. Indą uždengti maistine plėvele, apvynioti keliais rankšluosčiais ir palikti 2-3 val. atvėsti.

Duonai:

  • Atvėsinto plikinio;
  • 200 g ruginio raugo;
  • 200 g viso grūdo ruginių miltų;
  • 170 g viso grūdo kvietinių miltų;
  • 8 g druskos;
  • 30 g medaus;
  • 170 g vandens;
  • 100-120 g džiovintų vaisių (aš dažniausiai lygiomis dalimis dedu džiovintas slyvas, abrikosus, spanguoles ir razinas).

Duonos paruošimas

  1. Viską, išskyrus džiovintus vaisius, sudėti į indą ir gerai išmaišyti. Paruoštą tešlą perdėti į aliejumi sutepti indą ir, uždengus maistine plėvele, palikti kildinti šiltoje vietoje maždaug 4 val.
  2. Džiovintus vaisius išplauti, nusausinti ir supjaustyti razinos dydžio gabalėliais.
  3. Į pakilusią tešlą sudėti džiovintus vaisius, išmaišyti ir sudėti į sviestu suteptą stačiakampę kepimo formą. Uždengti ir pastatyti šiltai 1-2 val., kol tešla dvigubai pakils. Tuomet pastatyti į 200 C įkaitintą orkaitę ir kepti 1 val.
  4. Iškepusią duoną išimti iš formos ir atvėsinti ant grotelių.

Skanios duonos kasdieninės!
[products limit=”2″ columns=”2″ ids=”5519,5596″]



Parašykite komentarą