Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Žiedinių kopūstų sriuba yra lengvai paruošiama ir labai skani! Ją galima pagardinti įvairiais prieskoniais ir daržovėmis, kad patiekalas būtų dar skanesnis ir įvairesnis. Todėl, valgydami žiedinių kopūstų sriubą, ne tik galite pasimėgauti skaniu patiekalu, bet ir gauti daugybę sveikųjų medžiagų, reikalingų jūsų organizmui.

Žiediniai kopūstai yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, taip pat šie kopūstai yra labai maistingi ir sveiki.

Žiedinių kopūstų sriubos nauda

Valgydami žiedinių kopūstų sriubą, galite gauti daugybę sveikųjų medžiagų:

Skaidulų – žiedinių kopūstų sriuba yra gausi skaidulų, kurios padeda išlaikyti virškinimo sistemą sveiką ir normalizuoti virškinimą.

Vitaminų – žiedinių kopūstų sriuba yra turtinga vitaminais C, K, B6, folatais ir kt. Vitaminas C padeda išlaikyti imuninę sistemą sveiką, o vitaminas K yra svarbus kraujo krešėjimui.

Mineralų – žiedinių kopūstų sriuba yra turtinga kalciu, geležimi, magniu ir kaliu. Šie mineralai padeda išlaikyti kaulus ir raumenis sveikus.

Antioksidantai – žiedinių kopūstų sriuba yra turtinga antioksidantais, tokiais kaip karotenoidai, kurie padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų žalos ir kitų žalingų medžiagų.

Mažai kalorijų – žiedinių kopūstų sriuboje yra mažai kalorijų, taigi ją galima valgyti be jokio rūpesčio.

  • Paruošimo laikas: 20 min
  • Virimo laikas: 20 min
  • Porcijos: 2

Ingredientai:

  • 2 salierų stiebai;
  • 1 svogūnas;
  • 1 žiedinis kopūstas (apie 400 g);
  • 1 Romos žiedinis kopūstas (tas žaliasis žvaigždėtas, apie 400 g);
  • 3 vidutinio dydžio bulvės;
  • 2 šaukšteliai sausų čiobrelių;
  • 1/2 šaukštelio stambios druskos;
  • daržovių sultinio (1/2 kubelio arba galima keisti tiesiog vandeniu);
  • džiovinto aitriojo pipiro galiukas;
  • 1/2 šaukštelio rūkytos raudonosios saldžiosios paprikos prieskonių;
  • 2-3 šaukštai aliejaus.

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir saliero stiebus. Puode nepridegančiu paviršiumi įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną su salieru, smulkintą džiovintą aitrųjį pipirą ir džiovintus čiobrelius. Pakepinkite kelias minutes ant vidutinės ugnies.
  2. Paruoškite žiedinį kopūstą: nulupkite lapus, atskirkite žiedelius, nupjaukite per kietas koto dalis.
  3. Nulupkite bulves, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  4. Sudėkite žiedinį kopūstą ir bulves į puodą su apkepintu svogūnu. Apibarstykite šiek tiek rūkytos raudonosios saldžiosios paprikos prieskoniais (palikite pusę kiekio apibarstyti prieš patiekiant).
  5. Leiskite įgauti skonį, pakepindami dar apie porą minučių ir supilkite tiek vandens, kad apsemtų daržoves, įdėkite sultinį, jei naudojate, suberkite druską ir leiskite užvirti.
  6. Virkite iki kol bulvės suminkštės. Jei sultinys per daug išgaruoja, įpilkite kelis samčius vandens. Nukelkite nuo ugnies ir blenderiu sutrinkite iki vientisos kreminės masės.
  7. Paruoškite romėninį kopūstą: nulupkite lapus, atskirkite žiedelius, nupjaukite per kietas koto dalis.
  8. Kitame puode užvirkite šiek tiek vandens, kopūsto žiedelius sudėkite į rėtį, skirtą virimui garuose, jį dėkite ant puodo su garuojančiu vandeniu, uždenkite ir garinkite apie 5- 8 min., kol kopūstas suminkštės.
  9. Supilkite trintą sriubą į lėkštes, ant viršaus sudėkite romaninio kopūsto žiedelius, apibarstykite likusiais rūkytos raudonosios saldžiosios paprikos prieskoniais.

Sriubą galima papuošti skrebučiais 🙂



Parašykite komentarą