Burokėlių lapų sriuba

Ar ne puikus metas liepos pradžia? Šiais metais taip jau išpuolė, kad liepą pradedame 9 dienų laisvadieniais visoje Turkijoje, nes pasibaigė Ramadano mėnuo. Stambulas ištuštėjo, nes daugelis pasinaudojo ilgomis šventėmis ir išlėkė į kurortus, vasarnamius ar pas giminaičius kur nors arčiau jūros. Tiesą sakant dabar idealus metas būti Stambule. Šiais metais taip ir nusprendėme. Liko ramiame mieste, priimame namuose svečius, rytoj gal išlėksime apsidairyti arčiau prie jūros. O dar šiandien juk liepos 6 d.- Mindaugo karūnavimo diena, kai turime progą apgalvoti savo tautiškuosius jausmus, kas esame ir kur einame.

O dabar, vasaros viduryje, pats laikas gaminti patiekalus iš žalumynų ir daržovių lapų. Burokėliai turi nepaprastai gardžius lapus, kurie puikiai pagardina tradicinę burokėlių sriubą, suteikdami jai vasariško gaivumo.

Ingredientai 4-6 asmenims:

  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltės;
  • 1 morka;
  • 2 bulvės;
  • 1 nedidelė paprika;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • Druska pagal skonį;
  • 1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio;
  • 1 lauro lapas;
  • 2l mėsos sultinio arba vandens;
  • 1 citrinos sultys;
  • 2 nedideli virti burokėliai;
  • 8 šviežių burokėlių lapai;
  • Saujelė šviežių krapų;
  • Grietinės pateikimui.

Sriubos paruošimas:

  1. Nulupkite svogūną, česnako skilteles, morką, bulves. Svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Morką sutarkuokite. Bulves supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais. Iš paprikos išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite.
  2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir česnakus. Pamaišykite ir kepinkite apie 2 minutes, kol pradės minkštėti, tada sudėkite morkas ir papriką. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, džiovintu raudonėliu. Viską išmaišykite ir kepinkite dar apie 3 minutes. Suberkite bulves, įmeskite lauro lapą ir supilkite mėsos sultinį. Virkite apie 20 minučių.
  3. Virtą burokėlį nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Šviežius burokėlių lapus ir jų kotelius smulkiai supjaustykite.
  4. Į sriubą supilkite citrinos sultis. Sriubą išmaišykite ir paragaukite. Turėtų jaustis švelnus citrinos rūgštumas. Jei nesijaučia, įpilkite daugiau citrinos sulčių. Tada sudėkite pjaustytus burokėlių lapus ir kotelius. Pavirkite apie 3-4 minutes. Pabaigoje sudėkite tarkuotus virtus burokėlius, smulkiai pjaustytus krapus. Išmaišykite, virkite dar 5 minutes ir nuimkite nuo ugnies.

Pateikite dubenėliuose. Jei norite, pateikite su grietine.

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]
Vasariška naminė burokėlių lapų sriuba
Naminė burokėlių lapų sriuba


Parašykite komentarą