Skani pomidorų sriuba su ryžiais

  • Paruošimas: 40 min
  • Porcijos: 4

Tokia ryžių ir pomidorų (pomidorinė) sriuba yra gaivi, maistinga, greitai bei nesunkiai paruošiama. Joje yra ganėtinai daug daržovių ir įvairiausių skonių. Idealiausia tokią sriubą ruošti su šviežiais, prisirpusiais pomidorais. Jų odelės galite ir nelupti. Kitu atveju, reikėtų nuplikyti pomidorus. Jų odelė tada lengvai nusilups.

Naudojant gerai prisirpusius pomidorus, cukraus galite visai nedėti. Jei pomidorai nėra saldūs, sriuba gali gautis kiek per rūgšti. Todėl ši sriuba su žiupsneliu cukraus man asmeniškai tampa dar gardesnė.

Sriuba paruošta su “Basmati” ryžiais. Jie yra labai gardūs, o ir greitai išverda. Galite naudoti pačių įvairiausių rūšių ryžius, bet jų virimo laikas gali skirtis.

Sriuba tinka veganams, vegetarams.

Beje, vieno porcijos maistinė vertė: 134 kcal, angliavandenių – 26 gramai, riebalų – 3 gramai, baltymų – 4 gramai.

Receptui reikės:

  • pomidorai: 800 gramų
  • daržovių sultinys: 1,2 litro
  • “Basmati” ryžiai: 0,5 stiklinės (~90 gramų)
  • morkos: 2 (sutarkuojame burokine tarka)
  • saliero kotai: 1 (smulkiai supjaustome)
  • šviesioji poro dalis: trečdalio (supjaustome plonais pusžiedžiais)
  • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas bazilikas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • susmulkinti švieži krapai, petražolės: 1 saujos
  • druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • sviestas: gabaliuko
  • alyvuogių aliejus: šlakelio

Paruošimas

  • Pradžioje pomidorus nuplikyk verdančiu vandeniu (jei turimi pomidorai nėra gerai prisirpę).
  • Šiek tiek atvėsink ir nulupk jų odelę.
  • Pomidorus smulkiai supjaustyk.
  • Puode užkaisk sultinį. Suberk pomidorus ir virk ant žemos ugnies maždaug 15 minučių.
  • Tuomet suberk ryžius ir virk dar maždaug 10 minučių.
  • Per tą laiką, keptuvėje ištirpink gabaliuką sviesto, pakaitink aliejų. Suberk porą, morkas ir salierą. Ant neaukštos ugnies kepk maždaug 5 minutes, kol daržovės suminkštėja.
  • Į sriubos virimo pabaigą sudėk daržoves. Virk maždaug 5 min.
  • Suberk prieskonius, cukrų, druską ir pomidorų padažą.
  • Leisk dar kelias minutes skoniams “susidraugauti”, patiek ir skanauk!

Parašykite komentarą