Raugintų kopūstų sriuba su šonine

  • Paruošimas: 60 min
  • Porcijos: 4

Jei reiktų pasakyti, kokią sriubą aš labiausiai mėgstu, mano atsakymas tikrai būtų – raugintų kopūstų. Vaikystėje aš jos taip labai nemėgau ir net negaliu pasakyti kodėl. Palyginus neseniai išmėginau ne vieną šios sriubos variantą ir gerai supratau, kad man labiausiai raugintų kopūstų sriuba patinka, kai ji paruošta su šaltai rūkyta kiaulienos šonine.

Nors ši sriuba verda ganėtinai ilgai, bet jos paruošimas tikrai nėra sunkus. Atskirai keptuvėje reikės pakepinti kiaulienos šoninę kartu su svogūnu ir tarkuota morka. Puode išvirti kopūstus, kol jie suminkštės, tuomet sudėti viską ir keptuvės, pomidorų pastą, padažą, prieskonius ir dar viską šiek tiek pavirti.

Rauginti produktai yra toks maistas, kurį tikrai reikia ir verta įtraukti į kiekvieno žmogaus kasdienę mitybą. Juose esančios gerosios bakterijos pagerina žarnyno veiklą. Raugintuose produktuose yra daugybe B grupės vitamino, vitamino C ir taip toliau. Todėl raugintų kopūstų sriuba yra išties naudinga kiekvieno žmogaus organizmui.

Keletas patarimų, kaip išvirti skanią raugintų kopūstų sriubą:
– Raugintus kopūstus per sietelį visada perplaukite po šaltu vandeniu ir kiek nuspauskite. To daryti gal ir nėra būtina, bet man pačiai asmeniškai nepatinka kopūstų rūgštumas.
– Kmynus ir ciberžolę naudoju visada. Pastaroji sriubai suteikia ir ryškesnę bei dar gražesnę spalvą.
– Jei norisi dar sotesnio raugintų kopūstų sriubos varianto, galima ją išvirti su kiaulienos šonkauliais (receptas čia). Taip pat idealiai tinka ir šviežios kiaulienos dešrelės.

Receptui reikės:

  • rauginti kopūstai: 500 gramų
  • šaltai rūkytos kiaulienos šoninės kubeliai: 100 gramų
  • sultinys: 1,4 litro
  • morkos: 1 didesnės (sutarkuoja burokinė tarka)
  • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
  • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
  • ciberžolė: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • kmynai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • lauro lapai: 2
  • susmulkinti švieži krapai, petražolės: 1 saujos
Patiekimui:
  • virtos bulvės

Paruošimas

  • Pirmiausia raugintus kopūstus gali perplauti po šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Juos su peiliu kiek pasmulkink.
  • Tada į puodą sudėk kopūstus, supilk sultinį, viską užkaisk, tuomet sumažink kaitrą iki nedidelės ir virk maždaug 40 minučių.
  • Tuo metu sausoje keptuvėje pakepink šoninę, kol lengvai apskrunda.
  • Tuomet sudėk svogūną bei morką ir pakepink kelias minutes arba kol svogūnas tampa auksinės spalvos.
  • Į puodą sudėk keptuvės turinį, pomidorų padažą, pastą, lauro lapus, įberk ciberžolės, druskos, pipirų, suberk kmynus ir viską dar pavirk maždaug 10 minučių.
  • Išimk lauro lapus, suberk krapus, petražoles ir leisk pastovėti sriubai maždaug 10 minučių.
  • Atskirai išvirk bulves. Gali jas išvirti su lupenomis. Aš pati bulves išviriau, supjausčiau ir svieste šiek tiek pakepinau.
  • Patiek ir skanauk!

2 komentarai apie “Raugintų kopūstų sriuba su šonine”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą