Paprasta raugintų kopūstų sriuba be mėsos

  • Paruošimas: 60 min
  • Porcijos: 4
Raugintų kopūstų sriuba be mėsos yra fantastiškas lietuviškos virtuvės išradimas, sotus, sveikas bei itin gardus patiekalas. Neseniai Jums rodžiau kaip pagaminti raugintų kopūstų sriubą su šonkauliukais ir raugintų kopūstų sriubą su šonine, o šiandien noriu parodyti paprastą variantą, be jokios mėsos. Labai daug kartų gaminta ir nei karto nenuvylusi. Tikrai labai skani ir vertą Jūsų dėmesio. Imkite šį receptą ir išmėginkite jau šiandien!

Receptui reikės:

  • rauginti kopūstai: ~500-700g ramų
  • baltieji grybai: 5-6 (tinka ir balti pievagrybiai)
  • grikių miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 2
  • bulvės: 1 didesnės
  • morkos: 1 didesnės
  • saliero šaknys: 1
  • česnakas: 4 skiltelių
  • petražolės ir krapai: 1 nedidelės saujos
  • malti lauro lapai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • saulėgrąžų aliejus: ~3-4 valgomųjų šaukštų

Paruošimas

  • Pradžioje raugintus kopūstus sudėk į puodą arba keraminį indą ir užpilk litru verdančio vandens.
  • Dėk puodą į orkaitę maždaug 20-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • Tuomet sultinį išpilk į atskirą indą.
  • Per tą laiką, kol kopūstai troškinasi, paruošk daržoves. Nulupk bei smulkiai supjaustyk svogūną, morką ir salierą.
  • Keptuvėje įkaitink saulėgrąžų aliejų, sudėk pjaustytas daržoves ir kepk ant vidutinės kaitros, dažnai maišydamas, maždaug 15 minučių – kol suminkštėja bei tampa auksinės spalvos.
  • Į kepinį suberk smulkiai pjaustytą česnaką ir didelį šaukštą grikių miltų, išmaišyk, pakepk dar apie minutę ir išjunk kaitrą.
  • Raugintus kopūstus pasūdyk, įberk maltų juodųjų pipirų ir malto lauro lapelio.
  • Tada įpilk porą šaukštų kvapnaus augalinio aliejaus ir mediniu šaukštu išmaišyk emaliuotame dubenyje, kad riebalai visiškai įsigertų.
  • Į puodą sudėk pasiruoštus kopūstus, keptuvėje apkeptas daržoves, bulves ir mažais gabaliukais pjaustytus grybus.
  • Tada visus ingredientus užpilk kopūstų sultiniu, įpilk verdančio vandens, kad sriuba būtų skystesnė pagal jūsų asmeninį skonį.
  • Viską užvirink ir virk ant silpnos kaitros maždaug 20 minučių, kol bulvės pilnai išvirs.
  • Smulkiai supjaustyk žoleles, suberk jas į puodą, uždenk dangčiu ir išjunk kaitrą.
  • Leisk sriubai 10-15 minučių “susidraugauti”, tuomet patiek. Skanauk!

1 komentaras apie “Paprasta raugintų kopūstų sriuba be mėsos”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą