Trinta burokų sriuba su salieru

Kadangi žinau burokų stebuklingąsias galias ir jų naudą raudoniesiems kraujo kūneliams, nusprendžiau, kad reikia bent kartais jų paragauti.

Vakar dienos pirmasis “prisijaukinimo” variantas – Trinta burokų sriuba su salieru. Turiu pastebėti, jog pavyko visai neprastai ir net mano skonio receptoriai įvertino gana tolerantiškai.

3 lėkštėms prireiks:

  • vidutinio dydžio buroko;
  • vidutinio dydžio morkos;
  • nedidelės bulvės;
  • pusės vidutinio dydžio saliero šaknies;
  • poros šaukštų vyno acto;
  • prieskonių (naudojau druską, čili, tarkuotą imbierą).
*dar įbėriau kelis avinžirnius, bet jie tikrai nėra būtini (tik užsilikę šaldytuve, o sunaudoti reikėjo.

Sriubos paruošimas

  1. Daržoves supjaustom panašaus dydžio kubeliais, užpilam vandeniu, kad apsemtų ir verdam apie 30-40 min. Sutrinam blenderiu (kažin ar tai lietuviškas žodis) ir skanaujam. Aš pateikiau su moliųgų sėklomis ir ruginės duonos trapučiais.
  2. Įprastam lietuviškam skrandžiui nepakenktų šaukštas grietinės.
P.S. sriuboje puikiai dera saldus ir aštrus skoniai. Kitą kartą gamindama dar įdėsiu obuolį.


Parašykite komentarą