Kadangi žinau burokų stebuklingąsias galias ir jų naudą raudoniesiems kraujo kūneliams, nusprendžiau, kad reikia bent kartais jų paragauti.
Vakar dienos pirmasis “prisijaukinimo” variantas – Trinta burokų sriuba su salieru. Turiu pastebėti, jog pavyko visai neprastai ir net mano skonio receptoriai įvertino gana tolerantiškai.
3 lėkštėms prireiks:
- vidutinio dydžio buroko;
- vidutinio dydžio morkos;
- nedidelės bulvės;
- pusės vidutinio dydžio saliero šaknies;
- poros šaukštų vyno acto;
- prieskonių (naudojau druską, čili, tarkuotą imbierą).
*dar įbėriau kelis avinžirnius, bet jie tikrai nėra būtini (tik užsilikę šaldytuve, o sunaudoti reikėjo.
Sriubos paruošimas
- Daržoves supjaustom panašaus dydžio kubeliais, užpilam vandeniu, kad apsemtų ir verdam apie 30-40 min. Sutrinam blenderiu (kažin ar tai lietuviškas žodis) ir skanaujam. Aš pateikiau su moliųgų sėklomis ir ruginės duonos trapučiais.
- Įprastam lietuviškam skrandžiui nepakenktų šaukštas grietinės.
P.S. sriuboje puikiai dera saldus ir aštrus skoniai. Kitą kartą gamindama dar įdėsiu obuolį.