Burokėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir raugintais kopūstais pagal Beatą

Burokėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir raugintais kopūstais pagal Beatą

Paruošimas: 40 min Porcijos: 6 Ši burokėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir raugintais kopūstais yra puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti tradiciniais lietuviškais skoniais. Sriuba yra soti, maistinga ir kupina vitaminų bei mineralų, kuriuos suteikia burokėliai, rauginti kopūstai ir miežinės kruopos. Be to, šis patiekalas yra puikus pasirinkimas šaltuoju metų laiku, kai norisi sušilti ir pasistiprinti. Burokėlių … Skaityti toliau

Burokėlių sriuba su mėsos kukuliais

Burokėlių sriuba su mėsos kukuliais

Paruošimas: 40 min Porcijos: 6 Burokėlių sriuba su mėsos kukuliais – tai klasikinis ir itin maistingas patiekalas, tinkantis kasdieniam šeimos stalui. Pagrindinė šio patiekalo sudedamoji dalis – burokėliai, kurie ne tik suteikia intensyvią raudoną spalvą, bet ir aprūpina organizmą būtinomis maistinėmis medžiagomis. Burokėliai yra gausūs antioksidantais, kurie padeda kovoti su uždegimais, stiprina imuninę sistemą bei … Skaityti toliau

Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Kas gali būti geriau, nei lėkštė karštų, sočių bei aromatingų barščių? Tik barščiai su grybais. Grybai džiovinti išmirkyti – 120 g (padaryti tai iš anksto); Bulvės – 2 vnt (300 g) šiaudeliais; Sultio kubeliai jautienos – 2 vnt.; Krapai – šiek tiek. Ruošiame sultinį: Vanduo – 2 l + 2 l; Jautiena su kaulu – … Skaityti toliau

Barščiai su šonkauliukais

Barščių su šonkauliukais receptas

Barščiai su šonkauliukais yra skanu ir sotu patiekalas, kuris yra labai populiarus daugelyje Rytų Europos šalių. Šis tradicinis patiekalas paprastai gaminamas iš burokėlių, šonkauliukų, daržovių, tokių kaip kopūstai, morkos ir bulvės, bei kvapnių prieskonių. Barščiai su šonkauliukais turi intensyvų ir gilų skonį. Barščius galima virti su bet kokia mėsa pagal skonį – vieno standarto niekada … Skaityti toliau

Trinta burokų sriuba su salieru

Trinta burokų sriuba su salieru

Kadangi žinau burokų stebuklingąsias galias ir jų naudą raudoniesiems kraujo kūneliams, nusprendžiau, kad reikia bent kartais jų paragauti. Vakar dienos pirmasis “prisijaukinimo” variantas – Trinta burokų sriuba su salieru. Turiu pastebėti, jog pavyko visai neprastai ir net mano skonio receptoriai įvertino gana tolerantiškai. 3 lėkštėms prireiks: vidutinio dydžio buroko; vidutinio dydžio morkos; nedidelės bulvės; pusės … Skaityti toliau