Barščiai su šonkauliukais

Barščiai su šonkauliukais yra skanu ir sotu patiekalas, kuris yra labai populiarus daugelyje Rytų Europos šalių. Šis tradicinis patiekalas paprastai gaminamas iš burokėlių, šonkauliukų, daržovių, tokių kaip kopūstai, morkos ir bulvės, bei kvapnių prieskonių. Barščiai su šonkauliukais turi intensyvų ir gilų skonį.

Barščius galima virti su bet kokia mėsa pagal skonį – vieno standarto niekada nebuvo. Pavyzdžiui, su jautienos ar kiaulienos šonkauliais, kurie duoda labai kvapnų ir sodrų sultinį. Būtinai išbandykite šį barščių su šonkauliukais receptą!

Ingredientai:

  • Kiaulienos šonkauliukai – 350 g;
  • Raudonieji kopūstai – 200 g;
  • Bulvės – 3 vnt.;
  • Burokėliai – 1 vnt.;
  • Svogūnai – 1 vnt.;
  • Morkos – 2 vnt.;
  • Paprika – 1 vnt.;
  • Pomidorai – 3 vnt.;
  • Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
  • Prieskoniai – 1 valgomasis šaukštas;
  • Česnakai – 3 skiltelės.

Barščių paruošimas:

  1. Užpilkite šonkauliukus vandeniu ir virkite 2 valandas, pašalindami putas. Sultinį nukoškite ir šonkaulius grąžinkite atgal į puodą.
  2. Sudėkite pjaustytas bulves, o po 10 minučių – pjaustytus kopūstus.
  3. Pomidorams nulupkite odeles ir supjaustykite likusias daržoves.
  4. Burokėlius pakepinkite apie 5 minutes, suberkite svogūnus ir morkas. Dar po 7 minučių suberkite papriką, pomidorus ir pomidorų pastą.
  5. Po poros minučių supilkite stiklinę sultinio ir troškinkite daržoves dar 10 minučių.
  6. Keptas daržoves supilkite į barščius, įberkite prieskonių ir česnako. Viską kartu pavirti dar porą minučių ir leisti barščiams pastovėti.

Skanaus!

Jums patiks:


Parašykite komentarą