Rūgštynių sriuba su šonkauliukais

Rūgštynių sriuba su kiaulienos šonkauliukais yra skanus ir sotus patiekalas, kuris dažnai puikiai tinka šaltuoju metų laiku. Šios sriubos pagrindą sudaro sultingi kiaulienos šonkauliukai, kurie suteikia patiekalui gausų skonį ir aromatą.

Norint paruošti šią sriubą, reikia pradėti nuo šonkauliukų. Šonkauliukus galima apkepti orkaitėje arba keptuvėje. Taip sriuba įgaus dar didesnį aromatą

Kai šonkauliukai yra paruošti, reikia ruošti sriubos pagrindą. Jis gaminamas iš daržovių, tokiu kaip morkos, svogūnai, bulvės ir rūgštinės. Daržoves reikia supjaustyti ir pakepti keptuvėje (nebūtina), kad jos išsiskirtų savo skonį.

Ingredientai:

Pridėjus žalumynų, atsiranda malonus lengvas rūgštumas.

  • Kiaulienos šonkauliukai – 500–600 g;
  • Vanduo – 2 l;
  • Juodųjų pipirų žirneliai – 6-8 vnt.;
  • Kvapniųjų pipirų žirneliai – 4-5 vnt.;
  • Bulvės – 4-5 vnt.;
  • Morkos – 1 vnt.;
  • Svogūnai – 1 vnt.;
  • Rūgštynės – 1 maža krūva;
  • Augalinis aliejus – 1 v.š.;
  • Druska – pagal skonį;
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
  • Kiaušiniai – pagal skonį;
  • Petražolių, žaliųjų svogūnų ar kitų žolelių – 1 maža kekė;
  • Grietinė – pagal skonį.

Sriubos paruošimas:

  1. Kiaulienos šonkaulius sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Užvirkite, pašalinkite putas nuo paviršiaus.
  2. Suberkite pipirų žirnelius ir virkite ant vidutinės ugnies apie 1 valandą ar ilgiau.
  3. Bulves supjaustykite dideliais, morkas – vidutiniais gabalėliais. Susmulkinkite svogūną. Stambiai supjaustykite rūgštynes.
  4. Į sultinį sudėkite bulves ir morkas. Viską kartu virkite 15-20 min.
  5. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Kelias minutes pakepinkite svogūną, kol suminkštės ir taps skaidrūs.
  6. Į sriubą suberkite svogūną ir rūgštynes. Pagardinkite druska, pipirais (prieskoniais) ir po 5 minučių nukelkite nuo ugnies.
  7. Kietai išvirkite kiaušinius. Atvėsinkite ir supjaustykite pusiau arba ketvirčiais. Susmulkinkite petražoles ar kitus žalumynus.

Paruoštą sriubą patiekite su kiaušiniais, grietine ir kapotomis žolelėmis. Skanaus!

[the_ad id=”6305″] [the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą