Turinys
Kiek teko skaityti, šis obuolių pyragas iš tiesų yra kilęs iš Rusijos, o originalus jo pavadinimas – Šarlotka. Kiek tame yra tiesos, nežinau. Bet šiaip smagus receptas, nes reikalingi tik 4 produktai, kurie dažniausiai jau yra namie.
Šį pyragą dažniausiai kepu tada, kai kažkas paprašo, arba kai reikia kokio nors deserto, o neturiu nei kepimo miltelių, nei vanilės, nei kitų konditerinių pribumbasų.
Ar pačiai man šis pyragas prie širdies? Esu gaminusi, ragavusi daug skanesnių. Bet atsiperka jis tuo, kad jis nei laiko daug neprašo, nei produktų. Bet čia tik skonio reikalas, nes kitiem šis pyragas vienas skaniausių.
Reikės:
- Puodelis – 250 ml.;
- Kiaušinių – 4 vnt.;
- Cukraus – 1 puod.;
- Miltų – 1 puod.;
- Didelių obuolių – 4-5 vnt.;
- Žiupsnelio Druskos.
Papildomai:
- Cinamono (nebūtina);
- Razinų (nebūtina);
- Cukraus pudros (nebūtina).
Pyrago paruošimas:
- Nulupame obuolius ir juos supjaustome kubeliais arba plonais girežinėliais.
- Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi iki purumo. Jei patingėsit ir nebus gerai išplakti kiaušiniai – bus šakės, nes pyragas bus sunkus ir guminis. Todėl šioje vietoje pasistengiam.
- Į kiaušinių plakinį lengvai įmaišome sijotus miltus su druska.
- Į kepimo formą, išteptą sviestu ar išklotą kepimo popieriumi pilame trečdalį tešlos, ant viršaus sudedame puse turimų pjaustytų obuolių, apibarstome cinamonu ir saujele razinų (nebūtina), ant viršaus tolygiai paskirtome kitą trečdalį tešlos, dedame likusius obuolius, viską užklojame tešla.
- Pyragą kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min.
Iškepusį pyragą apibarstome cinamonu ir cukraus pudra. Skanaus!