Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis

  • Paruošimas: 40 min
  • Porcijos: 2
Jau rodžiau kaip skaniai iškepti upėtakį kepimo popieriaus maišeliuose ir tą būdą Jūs labai išgyrėte. O vakar netikėtai vyras parvežė vaivorykštinių upėtakių ir prisiminiau, kad jau seniau buvau užsirašiusi receptą, kurį norėjau išmėginti. Tai buvo variantas orkaitėje su citrinomis. Tad būtent jį ir panaudojau. Ir ką galiu pasakyti? Žuvis gavosi labai skani ir sultinga. Dar vienas žuvies pagaminimo būdas, kurį tikrai traukiu tarp pačių geriausių. Drąsiai dalinuosi labai geru receptu!

Receptui reikės:

  • vaivorykštiniai upėtakių: 1 (1,2 kilogramo)
  • druskos: pagal skonį
  • citrininių pipirų: 1 arbatinio šaukštelio
  • citrinų: 1
  • citrininio čiobrelio: 1 ryšulėlio
  • krapų: 1 ryšulėlio

Paruošimas

  • Pradžioje vaivorykštinį upėtakį įtrink druska ir pipirais.
  • Tuomet citriną ir žalumynus nuplauk.
  • Citriną supjaustyk griežinėliais, o žalumynus pasmulkink.
  • Tuomet upėtakį dėk į kepimo indą.
  • Į jo vidų dėk citrinos griežinėlių ir žalumynus.
  • Dėk kepti į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros ir kepk apie 25-30 minučių.
  • Patiek su šviežiomis salotomsi ir skanauk!

3 komentarai apie “Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis”

Average
5 Based On 3

Parašykite komentarą