- Paruošimas: 15 min
- Porcijos: 2
O kaip Jūsų draugystė su menkių kepenėlėmis? Ar jas mėgstate? Ar dažnai skanaujate? O gal visai nežinote, ką su jomis galima pagaminti? Tada rekomenduoju pasigaminti šią greitai ir lengvai pagaminamą, itin skanią menkių kepenėlių užtepėlę su virtais kiaušiniais ir majonezu.
Tokia menkių kepenėlių užtepėlė idealiai tinka ne tik kasdienai, bet ir šventiniam stalui. Būtinai pasigamink ir paragauk, atrodo tik keli ingredientai, bet tikrai itin gardu!
Receptui reikės:
- konservuotos menkių kepenėlės: 100 gramų
- mėlynieji svogūnai: 1 mažo
- kiaušiniai: 3 (kietai virti)
- mėgstamas majonezas: 1 valgomojo šaukšto
- citrinpipiriai
- persiladas
- mėgstama duona (arba batonas)
Paruošimas
- Pradžioje kietai išvirk kiaušinius ir atvėsink.
- Tada atidaryk konservuotų menkių kepenėlių skardinę (mano 100 gramų svorio).
- Menkių kepenėles šakutės pagalba išimk į dubenį. Aliejaus, likusio skardinėje mums šį kartą neprireiks. 🙂
- Šakutės pagalba sutrink menkių kepenėles.
- Tuomet nedideliais kubeliais supjaustyk mažą mėlynąjį svogūną (tinka ir įprastas svogūnas).
- Supjaustytą svogūną dėk prie trintų menkių kepenėlių.
- Smulkiais kubeliais supjaustyk kietai išvirtus kiaušinius (gali ir sutarkuoti burokinės tarkos pagalba).
- Kiaušinius dėk į bendrą dubenį.
- Viską pabarstyk citrinpipiriais ir persilado prieskoniais.
- Vieną valgomąjį šaukštą (arba pagal skonį) majonezo dėk prie visų kitų ingredientų.
- Viską gerai sumaišyk. Užtepėlė pagaminta!
- Paruoštą užtepėlę tepk ant mėgstamos duonos arba batono (kiekvieno asmeninis skonio reikalas 😉). Skanauk!
Gaminau. Buvo labai skanūs pusryčiai. Kartosiu. 🙂