- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 2
Vakar išmėginau dar vieną naują marinavimo ir upėtakio paruošimo būdą, kuris jau kurį laiką sukosi mintyse. Ir dabar drąsiai galiu Jus patikinti, skoniu žuvis pranoko visus mano lūkesčius. Kepdama gabaliukais keptuvėje – net pati tokio itin gero rezultato nesitikėjau. Upėtakis gavosi itin sultingas ir neišsausėjo. Tikrai pirštelius apsilaižyti įmanoma.
Beje, tokią žuvį drąsiai galite kepti ne tik keptuvėje, bet ir ant grilio ar orkaitėje. Visais būdais manau gausis tobulai.
Beje, keliais patikusiais būdais kaip ruošti upėtakį jau dalinausi anksčiau:
– keptas upėtakis kepimo popieriaus maišeliuose;
– keptas vaivorykštinis upėtakis orkaitėje;
– keptas upėtakis gabaliukais orkaitėje;
Mėginkite!
Receptui reikės:
- upėtakių: 1 (~1,5 kilogramo svorio)
Marinatui:
- aštrių garstyčių: 2 arbatinių šaukštelių su kaupu
- medaus: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
- meksikietiškų žuvies prieskonių: 2 arbatinių šaukštelių
- aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- druskos: pagal skonį
Paruošimas
- Pradžioje upėtakį nuskusk, išskrosk, gerai išplauk ir nusausink.
- Tada nupjauk galvą, uodegą, papilves (tai galima sunaudoti gaminant žuvienę) ir supjaustyk upėtakį maždaug 3-4 centimetrų storio gabaliukais.
- Tuomet į nedidelį indelį dėk garstyčias, medų, aliejų ir prieskonius, viską gerai sumaišyk ir gautu mišiniu aptepk upėtakio gabaliukus.
- Palik juos marinuotis šaldytuve per naktį.
- Prieš kepdamas, apibarstyk druska.
- Kepkite keptuvėje, kol pilnai iškepa, vis pavartydamas.
- Patiek su mėgstamu garnyru ir skanauk!
Paprastai, bet bene tobulai. Ačiū:)