- Paruošimas: 15 min
- Porcijos: 2
Mano mamos tradicinis receptas būdavo – susmulkinti svogūnai, menkių kepenėlės ir susmulkintas kietai virtas kiaušinis. Toks tarsi marmalas ir užtepėlė viename, bet tikrai itin skanu. O aš jas kiek modernizavau ir pateikinėju kaip salotas – su avokadais ir pistacijomis. Be galo skanu. 🙂
Beje, tokias salotas taip pat drąsiai galima patiekti ir kaip užtepėlę ant duonos.
Receptui reikės:
- menkių kepenėlių: 2 indelių
- avokadų: 1 (didelio ir sunokusio)
- sūdytų pistacijų: 1 saujos
- žaliųjų citrinų sulčių: pagal skonį
- šviežių žalumynų (kalendros, petražolių, bazilikų)
- kietai virtų putpelių kiaušinių (galima nedėti)
- druskos
- pipirų
Paruošimas
- Pradžioje į atskirą indą nuvarvink aliejų nuo menkių kepenėlių.
- Tada sudėk kepenėles į dubenį ir sutrink šakute.
- Tuomet sumaišyk su susmulkintu avokadu ir išspausk laimo vaisių.
- Berk gausią saują susmulkintų žalumynų ir traiškytų pistacijų. Jei naudosi kiaušinius – juos irgi įmaišyk (prieš tai supjaustome į ketvirčius).
- Tuomet įpilk kelis šaukštus aliejaus nuo menkių, berk druskos ir pipirų. Išmaišyk paskutinį kartą.
- Patiek ir skanauk!
Puikus skonis. Ačiū, kad dalinatės gerais receptais.