Menkių kepenėlių salotos su avokadu

  • Paruošimas: 15 min
  • Porcijos: 2

Mano mamos tradicinis receptas būdavo – susmulkinti svogūnai, menkių kepenėlės ir susmulkintas kietai virtas kiaušinis. Toks tarsi marmalas ir užtepėlė viename, bet tikrai itin skanu. O aš jas kiek modernizavau ir pateikinėju kaip salotas – su avokadais ir pistacijomis. Be galo skanu. 🙂

Beje, tokias salotas taip pat drąsiai galima patiekti ir kaip užtepėlę ant duonos.

Receptui reikės:

  • menkių kepenėlių: 2 indelių
  • avokadų: 1 (didelio ir sunokusio)
  • sūdytų pistacijų: 1 saujos
  • žaliųjų citrinų sulčių: pagal skonį
  • šviežių žalumynų (kalendros, petražolių, bazilikų)
  • kietai virtų putpelių kiaušinių (galima nedėti)
  • druskos
  • pipirų

Paruošimas

  • Pradžioje į atskirą indą nuvarvink aliejų nuo menkių kepenėlių.
  • Tada sudėk kepenėles į dubenį ir sutrink šakute.
  • Tuomet sumaišyk su susmulkintu avokadu ir išspausk laimo vaisių.
  • Berk gausią saują susmulkintų žalumynų ir traiškytų pistacijų. Jei naudosi kiaušinius – juos irgi įmaišyk (prieš tai supjaustome į ketvirčius).
  • Tuomet įpilk kelis šaukštus aliejaus nuo menkių, berk druskos ir pipirų. Išmaišyk paskutinį kartą.
  • Patiek ir skanauk!

1 komentaras apie “Menkių kepenėlių salotos su avokadu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą