Cezario salotos su kepta traškia vištiena

  • Paruošimas: 30 min
  • Gaminimas: 20 min
  • Porcijos: 4
Cezario salotos su kepta traškia vištiena – tai klasikinis patiekalas, kuris atkeliavo iš Amerikos, tačiau dėl savo nepriekaištingo skonio derinio užkariavo visą pasaulį. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek svečių priėmimui. Traški, auksinės spalvos vištiena idealiai dera su šviežiomis salotų lapų žalumynais, pikantiškais skrebučiais ir sodraus skonio padažu. Cezario salotos pirmą kartą buvo pagamintos 1924 metais italo virėjo Caesario Cardini, kuris emigravo į Meksiką. Dabar šis patiekalas tapo vienu populiariausių salotų patiekalų visame pasaulyje. Lietuviškoje virtuvėje šios salotos taip pat užima garbingą vietą ir dažnai yra patiekiamos geriausiuose restoranuose. Mūsų receptas leidžia jums namuose pasigaminti restorano lygio patiekalą, kuris nustebins net išrankiausius skonio gurmanams.

Galimos ingredientų alternatyvos

Vištienos krūtinėlę galima pakeisti kalakutienos krūtinėle arba šonine kepta kiauliena. Romaine salotas galima pakeisti ledų salotomis arba jaunų špinatų lapais. Tradiciniam Cezario padažui naudojamas ančiuvių padažas, tačiau jį galima pakeisti sojos padažu arba Worcestershire padažu. Tradiciniai skrebučiai (croutons) gali būti pakeisti kepintomis saulėgrąžomis arba moliūgų sėklomis, jei norite sumažinti angliavandenių kiekį. Parmezano sūrį galima pakeisti grana padano arba pekorino sūriu.

Patiekalo gaminimo patarimai

Geriausiam rezultatui pasiekti, vištieną prieš kepant marinuokite bent 30 minučių. Jei norite dar traškesnės vištienos, galite ją apvolioti papildomai maltuose kukurūzų dribsniuose. Cezario padažą rekomenduojama gaminti tik prieš patiekiant, kad išliktų šviežias skonis. Skrebučius kepkite vidutinio dydžio, kad juos būtų patogu valgyti su salotomis. Salotų lapus plėškite rankomis, o ne pjaustykite peiliu – taip jie ilgiau išliks traškūs ir nesutręš. Jei ruošiate salotas iš anksto, padažą pilkite tik prieš patiekiant.

Kalorijos

  • Bendras kalorijas šiame patiekale: 2240 kcal.
  • Kalorijos vienoje porcijoje: 560 kcal.

Receptui reikės:

  • Vištienos krūtinėlė: 600 g
  • Romaine salotos: 2 galvos
  • Parmezano sūris: 100 g
  • Kiaušiniai: 2 vnt
  • Česnako skiltelės: 4 vnt
  • Alyvuogių aliejus: 4 šaukštai
  • Citrinos sultys: 2 šaukštai
  • Garstyčios: 1 šaukštelis
  • Baltasis vyno actas: 1 šaukštas
  • Ančiuvių pasta: 1 šaukštelis
  • Duona skrebučiams: 200 g
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Džiovintas raudonėlis: 1 šaukštelis
  • Džiovintas bazilikas: 1 šaukštelis
  • Paprika: 1 šaukštelis
  • Miltai: 3 šaukštai
  • Kiaušinis apvoliojimui: 1 vnt
  • Džiūvėsėliai: 100 g

Paruošimas

  • Visų pirma, paruoškite vištieną: supjaustykite vištienos krūtinėlę vidutinio dydžio gabalėliais.
  • Sumaišykite druską, pipirus, papriką, džiovintą raudonėlį ir džiovintą baziliką dubenėlyje.
  • Apibarstykite vištienos gabalėlius prieskonių mišiniu ir palikite marinuotis 30 minučių.
  • Kol vištiena marinuojasi, paruoškite skrebučius: supjaustykite duoną kubeliais.
  • Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir apkepinkite duonos kubelius, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  • Nuimkite skrebučius nuo keptuvės ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte perteklinį aliejų.
  • Dabar gaminate Cezario padažą: į plaktuvo indą sudėkite 2 kiaušinius, susmulkintą česnaką, citrinos sultis, garstyčias, baltąjį vyno actą, ančiuvių pastą.
  • Plaktuvu sutrinate ingredientus ir plakdami pamažu pilate alyvuogių aliejų, kol padažas sutirštėja.
  • Pagardinsite padažą druska ir pipirais pagal skonį.
  • Vištiena apvoliosime trijuose dubenėliuose: pirmame yra miltai, antrame – išplaktas kiaušinis, trečiame – džiūvėsėliai.
  • Kiekvieną vištienos gabalėlį pirmiausia apvoliosite miltuose, tada panardinkite į išplaktą kiaušinį, galiausiai apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Įkaitinsite keptuvėje aliejų ir kepsite apvoliota vištieną 5-7 minutes iš vienos pusės, tada apversite ir kepsite dar 5-7 minutes, kol vištiena taps auksinės spalvos ir traški.
  • Iškeptą vištieną išdėliosite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalų perteklius.
  • Nuplaukite ir nusausinsite romaine salotų lapus, sulaužysite juos rankomis vidutinio dydžio gabalėliais.
  • Dideliame dubenyje sudėkite salotų lapus, užpilkite dalimi padažo ir švelniai išmaišykite.
  • Salotų lapus išdėliosime lėkštėse, ant viršaus uždėsite traškios keptos vištienos gabalėlius.
  • Apibarstykite salotų viršų tarkuotu parmezano sūriu ir pabarstykite traškiais skrebučiais.
  • Papildomai užpilkite likusiu Cezario padažu.
  • Patiekalą iš karto patieksite, kol vištiena dar traški.

1 komentaras apie “Cezario salotos su kepta traškia vištiena”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą