- Paruošimas: 45 min
- Porcijos: 4
Šiandien noriu Jums parodyti fantastišką būdą kaip iškepti labai skanų upėtakį orkaitėje. Šį receptą nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų ir galiu pasakyti, kad man jis buvo tikrų tikriausias atradimas. Toks kepimo būdas kepimo popieriaus maišeliuose labai pasiteisino – žuvis išliko sultinga ir gavosi be galo nuostabi. Iškart įtraukiu šį receptą į savo pačių mėgstamiausių žuvies paruošimo būdų. Tikrai kartosiu dar ne kartą. Rekomenduoju tai padaryti ir Jums jau šiandien!
Receptui reikės:
- upėtakiai: 2 vidutinio dydžio (padaliname į dvi filė, odos nenulupame, tik išimame kaulą)
- porai: 1
- morkos: 1
- sviestas: ~30-40 gramų
- citrinos: 1
- druska
- pipirai
- pasirinktinai prieskoniai (krapai ir petražolės arba čiobreliai)
Paruošimas
- Pradžioje žuvį padalink pusiau, išimk pagrindinį kaulą ir mažus styrančius kaulelius (idealiausiai čia padės pincetas).
- Tada morkas ir porus supjaustyk smulkiai, juostelėmis arba sutarkuok.
- Tuomet ištirpink vieną šaukštą sviesto ir lėtai patroškink.
- Orkaitę įkaitink iki 210 laipsnių temperatūros.
- Paimk didelį gabalą kepimo popieriaus, dėk žuvies pusę, pabarstyk pipirais bei druska, dėk porą šaukštų morkų ir porų ir keletą citrinos sulčių lašų, arba citrinos griežinėlių, pabarstyk pasirinktais prieskoniais pagal skonį, užvožk kita puse upėtakio.
- Gražiai užlankstyk kraštus, kad neišbėgtų garai.
- Tą patį padaryk antrai žuvelei, dėk ant kepimo skardos ir dėk į įkaitintą orkaitę maždaug 15-20 minučių.
- Patiek ir skanauk!
- Patarimas: Gali patiekti ant lėkštės, išėmęs iš maišo arba kiekvienam valgytojui patiekti maišą ant lėkštės ir palikti tą džiugesį atsidaryti siuntinuką patiems.
Kad jau taip išgyrėt, tai išmėginau ir aš. Receptas pasiteisino visu šimtu procentų. Skanumėlis!