Keptas upėtakis gabaliukais orkaitėje su citrininiu sviesto padažu

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 15 min
  • Porcijos: 4

Upėtakis keptas gabaliukais orkaitėje su citrininiu sviesto padažu – gaunasi tiesiog tobulai. Ruošiant pagal mano rekomenduojamą būdą tikrai neprireiks ilgai būti virtuvėje. Jis itin greitas ir visiškai nesudėtingas. Garantuotai pavyks pagaminti ir virtuvės naujokui.

Man toks padažas nėra riebus arba sunkus. Taipogi jis tikrai nebuvo ir per rūgštus. Papildomai galima įdėti dar šiek tiek medaus, bet tai tikrai nėra privaloma.

Beje, keliais patikusiais būdais kaip ruošti upėtakį jau dalinausi anksčiau:
keptas upėtakis kepimo popieriaus maišeliuose;
keptas vaivorykštinis upėtakis orkaitėje;

Receptui reikės:

  • upėtakio filė perpjautos į 4 dalis: 600 gramų (galima pakeisti į lašišą)
  • sviesto: 50 gramų
  • citrinos sulčių: 3 valgomųjų šaukštų
  • plonai nutarkuotos citrinos žievelės: nuo 1 mažos citrinos
  • citrinos skiltelių
  • sugrūsto česnako: 2 skiltelių
  • šviežių krapų: 1 saujelės (ar kitų žolelių)
  • druskos
  • pipirų

Paruošimas

  • Iš pradžių upėtakio filė palaikyk kambario temperatūroje apie 20 minučių.
  • Tuomet ištirpink sviestą (jo neužkaitink).
  • Indelyje sumaišyk sviestą, citrinos sultis, žievelę, česnaką, druską ir pipirus.
  • Tada į kepimo indą įdėk kepimo popierių ir sudėk upėtakį.
  • Ant viršaus užpilk padažą ir sudėk citrinos žieveles.
  • Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 12-15 minučių.
  • Į kepimo pabaigą gali kiek padidinti temperatūrą ir taip apskrudinti žuvį.
  • Iškepusį upėtakį apibarstyk krapais arba kitomis žolelėmis.
  • Patiekdamas užpilame padažą iš indo.
  • Aš pati šį kartą patiekiau su garuose virtais brokoliais ir orkaitėje iškeptomis bulvėmis, bet Jūs galite rinktis garnyrą pagal save. Pasimėgauk!

1 komentaras apie “Keptas upėtakis gabaliukais orkaitėje su citrininiu sviesto padažu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą