- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 4
Paprastai pagaminami ir itin skanūs sumuštiniai su nuostabia menkių kepenėlių-sūrio užtepėle. Paprasti ingredientai, kuris sukuria nuostabų skonį. Labai mėgstame tokiu patiekalu mėgautis per šeimos pusryčius. Gaminome jau šitaip tikrai daug kartų, o dabar atėjo ir su Jumis šiuo receptu pasidalinti, kad galėtumėte ir Jūs išmėginti. Tad nieko daugiau nelaukiam, einam prie recepto ir būtinai gaminam jau šiandien!
Receptui reikės:
- kietai virti kiaušiniai: 3
- menkių kepenėlės: 115 gramų
- mėgstamas tarkuotas sūris: 70 gramų
- krapai
- druska
- malti juodieji pipirai
- mėgstamas majonezas
Patiekimui:
- čiabata: 7 riekelių (arba kita duona)
Marinatui:
- rausvieji svogūnai: 1
- actas: 3 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
Paruošimas
- Pradžioje svogūną susmulkink, sudėk į dubenėlį, pilk vandenį, actą, cukrų, išmaišyk ir palikt marinuotis mažiausiai pusvalandį.
- Po to vandenį nupilk ir gerai nuvarvink.
- Tada virtus kiaušinius ir sūrį sutarkuok su smulkia tarka, krapus susmulkink, sudėk į dubenį.
- Tuomet į dubenį su kiaušiniais dėk svogūnus, menkės kepenėles, mėgstamą majonezą, berk druską, pipirus ir išmaišyk.
- Duoną supjaustyk riekelėmis, paskrudink elektrinėje skrudintuvėje arba orkaitėje.
- Pagamintą užtepėlę užtepk ant paskrudintų duonos riekelių.
- Patiek ir skanauk!
Net man pavyko pagaminti, nors virtuvėje retai lankaus. Buvo skanu!