- Paruošimas: 10 min
- Porcijos: 1
Net pati savimi didžiuojuosi, kaip man čia taip nuostabiai pavyksta, bet keli vakarai iš eilės lepinu savo šeimą nuostabiomis salotomis, kurias gaminau visai pirmą kartą. Šį salotų receptą su kepta rūkyta šonine ir skrebučiais taip pat išmėginau pirmą kartą. Ir labai puikiai pamenu, kad jį užsirašiau iš kažkurios lietuviškos kulinarinės laidos prieš labai daug metų. Ir niekaip iki vakar neišmėginau. Ir likau tikrai šiomis salotomis sužavėta. Dabar galiu tik pasakyti, kad gailiuosi nemėginusi anksčiau. Nedarykite ir Jūs tokios klaidos – drąsiai gaminkite jau šiandien!
Receptui reikės:
- rūkytos šoninės: 2 plonai pjaustytų juostelių
- įvairių salotų lapelių: kelių saujų (renkamės tas, kurias labiausiai mėgstame)
- raudonųjų svogūnų: 0,5
- sumuštinių duonos: 2 riekelių
Padažui:
- alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- citrinos sulčių: šlakelio
- garstyčių: 1 arbatinio šaukštelio
Paruošimas
- Pradžioje rūkytos šoninės juosteles supjaustyk gabaliukais ir pakepink keptuvėje.
- Šoninę atidėk ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingų riebaliukų perteklius.
- Tada toje pačioje keptuvėje pakepink kubeliais supjaustytą sumuštinių duoną.
- Po to į salotinę dėk salotų lapelius, pabarstyk šoninės gabaliukus, susmulkintą pusžiedžiais svogūną ir duonos kubelius.
- Viską apšlakstyk padažu (jam nurodytus ingredientus ingredientus sumaišyk tarpusavyje).
- Patiek ir skanauk!
Paprasta, sotu ir skanu. 🙂