Turbūt pastebėsite, kad ši sriuba nedaug kuo skiriasi nuo trintos morkų sriubos su kariu. Šįkart atsisakiau bulvių, kario miltelių, o gardinau tik įprastais prieskoniais ir patiekiau su jogurtu. Gal skamba kiek keistai, bet, žinokite, valgosi labai skaniai. Ši sriubytė lengvesnė, greičiau paruošiama, todėl puikiai tinka vėlyvą ar ankstyvą vasaros vakarą, kai nusibosta braškės su pienu (taip, taip, net ir TAI gali nusibosti) ar šviežios daržovės. Man net vasarą norisi aksominio švelnumo trintų, sveikų, šiltų ir kvapnių sriubų.
- Trukmė: 10 min. paruošti, apie 20-30 min. virti
- Porcijos: 3-4
Ingredientai:
- 400 g šviežių morkų (nuplautų, nuskustų, supjaustytų kubeliais);
- 1/2 didelio svogūno;
- 2-3 grūstų česnako skiltelių;
- poros žiupsnelių kmynų (arba žiupsnelio kumino);
- 1 l sultinio (daržovių ar vištienos, aš tai naudojau grybų ir buvo irgi labai skanu);
- šlakelio alyvų aliejaus;
- šviežiai maltų pipirų;
- druskos (jei sultinys nesūrus);
- žiupsnelio rudojo cukraus;
- nesaldaus, lieso jogurto (patiekimui).
Pastaba: Žirnių nenaudojau, tik papuošiau jais sriubą, nes petražolės nusibodo. Jogurtą, galite pakeisti grietine, jei jau labai nesinori ar neaptikote šaldytuve.
Sriubos paruošimas
- Paruoštas morkas sudėkite į beveik verdantį sultinį, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Susmulkinkite svogūną, apkepinkite keptuvėje, įkaitintame šlakelyje aliejaus drauge su česnaku ir kmynais. Suberkite į sriubą.
- Sriubą pagardinkite pipirais, cukrumi, druska, jei trūksta. Virkite kol morkos suminkštės. Tuomet išplakite elektriniu maišytuvu ir patiekite su šaukštu jogurto.
Skanaus 🙂