Turinys
Troškinta lydeka grietinėje yra lengvai pagaminamas patiekalas, kuris tinkamas kasdieninei vakarienei. Norint paruošti šį patiekalą, reikia išdoroti ir supjaustyti lydeką maždaug 1-1,5 cm storio gabalėliais. Tada lydekos gabaliukus reikia pakepinti keptuvėje su aliejumi iki 5 minučių ir sudėti į atskirą indą. Toliau reikia ištirpdyti sviestą ir ant jo pakepinti svogūnus su morkomis. Morkos turi gerai apkepti ir suminkštėti. Tada reikia įpilti grietinėlę, sumažinti ugnį ir pagal skonį dėti prieskonių. Supilti skystį nuo žuvies ir viską gerai sumaišyti.
Kai pasitroškina apie 5 minutes, galima suberti žalumynus. Kiti receptai siūlo sumaišyti grietinę su miltais ir citrinos sultimis. Dar kiti receptai siūlo kepti lydeką orkaitėje arba apkepti ją keptuvėje su česnaku, rozmarinu ar kitais prieskoniais.
Visais atvejais troškinimo laikas yra apie 10-15 minučių arba kol grietinėlė sutirštės. Pabaigoje patiekalas papuošiamas krapais ar kitomis žolelėmis pagal skonį.
Ingredientai:
- Lydeka – 400 g;
- Grietinė – 150 g;
- Svogūnai – 1 vnt;
- Aliejus – 2 šaukštai;
- Česnakai – 1 skiltelė;
- Druska – ketvirtadalis šaukštelio;
- Malti pipirai – žiupsnelis;
- Vanduo – 1 stiklinė.
Paruošimas:
- Paruoškite viską, ko jums reikia. Išvalykite lydeką nuo žvynų ir vidurių, nupjaukite galvą, uodegą ir pelekus.
- Žuvį supjaustykite 2,5–3 centimetrų storio porcijomis. Į tinkamo dydžio dubenį supilkite grietinę, druską, pipirus, susmulkintą česnaką. Supilkite vandenį, išmaišykite. Jei grietinė skystoka, vandens galima pilti mažiau.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Kadangi patiekalas yra švelnus, svogūno per daug neapkepkite. Išimkite jį iš keptuvės.
- Įpilkite daugiau aliejaus ir sudėkite lydekos gabalėlius. Kepkite ant vidutinės ugnies dvi minutes, tada apverskite. Ant viršaus paskleiskite svogūną. Užpilame grietinės padažu.
- Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
Keptuvėje troškinta lydeka paruošta. Kaip garnyras tinka virti ryžiai ar bulvės.
Skanaus!