Lydekos kotletai

Lydekos kotletų receptas

Lydeka yra turbūt viena iš labiausiai paplitusių žuvų lietuvoje. Iš jo galima ruošti daugybę patiekalų, tačiau populiariausi – lydekos kotletai. Siūlome papildyti savo kulinarinį arsenalą lydekos kotletų su lašiniais receptu. Ingredientai: Lydeka – 900 g; Vanduo – 500 ml; Lašiniai – 250 g; Kiaušiniai – 1 vnt; Svogūnai – 1 vnt; Česnakai – 4 skiltelės; … Skaityti toliau

Troškinta lydeka grietinėje

Troškintos lydekos grietinėje receptas

Troškinta lydeka grietinėje yra lengvai pagaminamas patiekalas, kuris tinkamas kasdieninei vakarienei. Norint paruošti šį patiekalą, reikia išdoroti ir supjaustyti lydeką maždaug 1-1,5 cm storio gabalėliais. Tada lydekos gabaliukus reikia pakepinti keptuvėje su aliejumi iki 5 minučių ir sudėti į atskirą indą. Toliau reikia ištirpdyti sviestą ir ant jo pakepinti svogūnus su morkomis. Morkos turi gerai … Skaityti toliau