Ežero lydekos kepsnys su svogūnais

Ežero lydekos kepsnys su svogūnais

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Ežero lydekos kepsnys su svogūnais – tai klasikinis ir ypatingai gardus patiekalas, kuris sujungia švelnų lydekos skonį su pikantiška svogūnų gaidele. Lydekos yra vienos iš sveikiausių gėlavandenių žuvų, turinčios mažai riebalų ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas sveiką gyvenimo būdą mėgstantiems žmonėms. Šiame recepte žuvis kepama … Skaityti toliau

Lydekos kotletai

Lydekos kotletų receptas

Lydeka yra turbūt viena iš labiausiai paplitusių žuvų lietuvoje. Iš jo galima ruošti daugybę patiekalų, tačiau populiariausi – lydekos kotletai. Siūlome papildyti savo kulinarinį arsenalą lydekos kotletų su lašiniais receptu. Ingredientai: Lydeka – 900 g; Vanduo – 500 ml; Lašiniai – 250 g; Kiaušiniai – 1 vnt; Svogūnai – 1 vnt; Česnakai – 4 skiltelės; … Skaityti toliau

Troškinta lydeka grietinėje

Troškintos lydekos grietinėje receptas

Troškinta lydeka grietinėje yra lengvai pagaminamas patiekalas, kuris tinkamas kasdieninei vakarienei. Norint paruošti šį patiekalą, reikia išdoroti ir supjaustyti lydeką maždaug 1-1,5 cm storio gabalėliais. Tada lydekos gabaliukus reikia pakepinti keptuvėje su aliejumi iki 5 minučių ir sudėti į atskirą indą. Toliau reikia ištirpdyti sviestą ir ant jo pakepinti svogūnus su morkomis. Morkos turi gerai … Skaityti toliau