Lydekos kotletai

Lydeka yra turbūt viena iš labiausiai paplitusių žuvų lietuvoje. Iš jo galima ruošti daugybę patiekalų, tačiau populiariausi – lydekos kotletai. Siūlome papildyti savo kulinarinį arsenalą lydekos kotletų su lašiniais receptu.

Ingredientai:

  • Lydeka – 900 g;
  • Vanduo – 500 ml;
  • Lašiniai – 250 g;
  • Kiaušiniai – 1 vnt;
  • Svogūnai – 1 vnt;
  • Česnakai – 4 skiltelės;
  • Batonas – 110 g;
  • Malti juodieji pipirai – 1 a.š.;
  • Druska – 1 a.š.;
  • Saulėgrąžų aliejus – 1/2 a.š.;
  • Pabarstymui džiūvesėliai – 4 v.š.

Paruošimas:

Lydekos kotletus su lašinukais nesunku pasigaminti namuose, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.

  1. Lašinius (naudojau nesūdytus) nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Aštriu plačiu peiliu nuo viso riebalų paviršiaus atsargiai nubraukite viršutinį sluoksnį. Nuimkite odą ir supjaustykite lašinius mažais gabalėliais.
  2. Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Mėsmalės pagamba susmulkinkite lašinius su svogūnu ir česnaku.
  3. Nuo lydekos pašalinkite pelekus ir kaulus. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Žuvį supjaustykite mažais gabalėliais ir susmulkinkite mėsmale.
  4. Batoną panardinkite į vandenį 5 minutėms. Tada nupilkite skystį, atsargiai išspauskite batoną ir sutrinkite šakute iki vientisos masės.
  5. Giliame dubenyje sumaišykite susmulkintą žuvį, taukus ir batoną. Įmuškite kiaušinį, druską, pipirus, išmaišykite ir gerai išminkykite faršą.
  6. Sudėkite džiūvėsėlius ant didelės plokščios lėkštės. Drėgnomis rankomis paimkite šiek tiek faršo ir suformuokite pailgą kotletą. Jį apvoliokite džiūvėsėliuose. Pakartokite veiksmus su likusiu faršu.
  7. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite kotletus ir kepkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
[the_ad id=”6305″]

Lydekos kotletus su šonine galima patiekti su bet kokiu garnyru: bulvių koše, virtomis bulvėmis, ryžiais. Prieš patiekdami papuoškite patiekalą susmulkintomis žolelėmis. Lydekos mėsa turi atpažįstamą skonį ir aromatą. Jai taip pat būdinga tanki tekstūra, tačiau dėl riebalų ir batono naudojimo kotletai yra švelnūs ir sultingi.

Patarimas: lydekos kotletus su lašinukais taip pat galima kepti orkaitėje arba virti garuose, kad sumažėtų kalorijų kiekis.
[the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą