Kiaulienos kotletai su varške

Kotletai su varške gali būti patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis bei salotomis. Taip pat galima pasigaminti padažą prie šio patiekalo.

Išbandykite šį receptą ir tikrai nebenorėsite grįžti prie įprastų kotletų! Varškė suteikia ypatingo sultingumo, o kepti svogūnai patiekalą padaro dar skanesnį. Be to, kepti kotletai orkaitėje yra sveikesni nei kepti keptuvėje!

Ingredientai:

  • Kiaulienos faršas – 500 g;
  • Varškė (vidutinio riebumo) – 250 g;
  • Kiaušiniai – 1 vnt;
  • Svogūnai (dideli) – 1-2 vnt;
  • Džiūvėsėliai – 80 g;
  • Augalinis aliejus (bekvapis) – 2 šaukštai;
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
  • Druska – pagal skonį.

Paruošimas

  1. Ingredientus paruoškite iš anksto, jie turi būti kambario temperatūros. Nuvalykite ir supjaustykite svogūną.
  2. Varškę sutrinkite šakute arba susmulkinkite blenderiu.
  3. Lengvai pakepinkite svogūną augaliniame aliejuje. Jei norite, įdėkite šiek tiek druskos ir pipirų.
  4. Sumaišykite maltą mėsą, varškę, kiaušinį ir pakepintus svogūnus. Pridėkite prieskonių pagal skonį.
  5. Rankomis viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
  6. Suformuokite nedidelius vienodo dydžio kotletus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
  7. Kotletų ruošinius padėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Paruoštus kotletus galima patiekti su garnyru, šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis. Skanaus!

[the_ad id=”6305″]

Vienas iš receptų rekomenduoja sumaišyti kiaulienos faršą su varške, kiaušiniais, supjaustytu svogūnu, prieskoniais ir džiūvėsėliais. Prieskoniai gali būti pagardinti kmynais ir česnakais. Gauta masė formuojama į kotletus ir kepama įkaitintoje keptuvėje arba orkaitėje.

Kitame recepte varškę rekomenduojama sutrinti trintuvu iki vientisos masės. Sumaišoma su malta mėsa, kiaušiniais, druska ir pipirais. Nuvalomas svogūnas, česnakas ir susmulkinama peiliu. Gauta masė sumaišoma su varške ir mėsos mišiniu.

[the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą