- Paruošimas: 35 min
- Porcijos: 4
Galima vadinti kaip tik norisi, takai arba tacos, esmė vis tiek išlieka ta pati – toks Tex Mex virtuvės patiekalas pagaminamas ganėtinai greitai, o vaizdas gaunasi toks spalvingas bei skanus, kad prie stalo su malonumu sės ir suaugę, ir vaikai. Man tai vienas iš skanesnių atradimų pastaruoju metu, kuriuo labai noriu pasidalinti ir su Jumis visais. Tad drąsiai imkite šį receptą ir jį išmėginkite. 😉
Receptui reikės:
- malta kiauliena: 500 gramų
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 2 skiltelių
- raudonos saldžiosios paprikos: 1
- Santa Maria Tako prieskonių mišinys: 1 pakelio
- Santa Maria mažos tortilijos
- Santa Maria švelnus padažas
- salotų lapai
- tarkuotas sūris
Paruošimas
- Pradžioje keptuvę įkaitink, pilk šiek tiek aliejaus ir berk maltą mėsą. Maišydamas kepk maždaug 10 minučių, kad gerai paskrustų.
- Per tą laiką, kol mėsa keps, sutrink česnako skilteles ir nedideliais gabaliukais supjaustyk raudonąją papriką.
- Kai jau kiauliena apskrus, sudėk sutrintas česnako skilteles, paprikos gabaliukus ir suberk Tako prieskonių mišinį, kur jau yra visi reikalingi Meksikos skoniai. Gali įpilti šiek tiek vandens, jei atrodo, kad trūksta ir kepk dar apie 10-15 minučių.
- Tortilijas pašildyk pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
- Tuomet pasiruoštą mėsos įdarą, pjaustytas salotas, tako padažą, gvakamolę, tarkuotą sūrį ir tortilijas išdėliok ant stalo ir leisk kiekvienam valgančiajam savo taką susikonstruoti pačiam – į tortiliją dėk mėsos įdaro, supjaustytų salotų, gardink padažais ir tarkuotu sūriu. Skanauk!