Sultinga kiauliena su garstyčiomis

Stengiuosi parduotuvėse nepirkti dešros, o užtat orkaitėje kepu kiaulieną su garstyčiomis. Taip paruoštą kiaulieną galima patiekti karštą ir šaltą, supjaustyti į sumuštinį ir pasiimti su savimi užkandžiui. Jei nemėgstate aštriai, naudokite saldžias garstyčias. Gaunasi labai skani mėsa!

Ingredientai:

  • Kiauliena (sprandinė) – 1 kg;
  • Garstyčios (aštrios) – 2 šaukštai;
  • Pipirų žirnelių mišinys – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus (rafinuotas) – 2 šaukštai;
  • Rozmarinas – 2 šakelės;
  • Druska (didelė) – 0,5 šaukštelio.

Paruošimas:

  1. Išvalykite kiaulieną nuo plėvelių, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Atskirai sumaišykite augalinį aliejų, garstyčias, druską ir pipirus.
  3. Mėsą sutepkite marinatu, uždenkite maistine plėvele ir 4 valandas laikykite šaldytuve.
  4. Išimkite kiaulieną ir palaikykite kambario temperatūroje.
  5. Mėsą suvyniokite į foliją ir 1 valandai pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
  6. Išvyniokite foliją ir toliau kepkite dar 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
  7. Išjungę orkaitę, keptą kiaulieną palikite orkaitėje dar 20-30 min.
  8. Patiekite supjaustytą smulkiais gabalėliais ir pabarstykite rozmarinu.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą