Turinys
Stengiuosi parduotuvėse nepirkti dešros, o užtat orkaitėje kepu kiaulieną su garstyčiomis. Taip paruoštą kiaulieną galima patiekti karštą ir šaltą, supjaustyti į sumuštinį ir pasiimti su savimi užkandžiui. Jei nemėgstate aštriai, naudokite saldžias garstyčias. Gaunasi labai skani mėsa!
Ingredientai:
- Kiauliena (sprandinė) – 1 kg;
- Garstyčios (aštrios) – 2 šaukštai;
- Pipirų žirnelių mišinys – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus (rafinuotas) – 2 šaukštai;
- Rozmarinas – 2 šakelės;
- Druska (didelė) – 0,5 šaukštelio.
Paruošimas:
- Išvalykite kiaulieną nuo plėvelių, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Atskirai sumaišykite augalinį aliejų, garstyčias, druską ir pipirus.
- Mėsą sutepkite marinatu, uždenkite maistine plėvele ir 4 valandas laikykite šaldytuve.
- Išimkite kiaulieną ir palaikykite kambario temperatūroje.
- Mėsą suvyniokite į foliją ir 1 valandai pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
- Išvyniokite foliją ir toliau kepkite dar 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
- Išjungę orkaitę, keptą kiaulieną palikite orkaitėje dar 20-30 min.
- Patiekite supjaustytą smulkiais gabalėliais ir pabarstykite rozmarinu.