Tarybinis senovinis šnicelis su juoda duona ir baltu padažu

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4

Neseniai rodžiau kaip pagaminti muštos mėsos šnicelį, kurį Jūs labai išgyrėte. O šį kartą skaniems ir sotiems pietums – maltos kiaulienos šnicelis su juoda duona. Toks nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greit paruošiamas ir neužima daug laiko.

Iš nurodytų ingredientu pavyksta paruošti 6-7 vidutinio dydžio šnicelius. Tokį šnicelį itin tinka skanauti su bulvių koše arba grikiais. O baltas padažas, ruoštas su pienu, čia yra privalomas. Tad nieko nelaukiam ir gaminam!

Receptui reikės:

Šniceliams:
  • kiaulienos faršas: 500 gramų
  • juoda duona: 2 riekių
  • pienas: 100 mililitrų
  • kiaušiniai: 2
  • česnakas: 1 skiltelės
  • svogūnai: 0,5 galvos
  • druska
  • malti pipirai
  • malti džiūvėsėliai: 1 stiklinės
  • aliejus (kepimui)
Baltam padažui:
  • sviestas: gabaliuko
  • miltai: 1 šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • pienas: 1 stiklinės
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • smulkinti žali krapai

Paruošimas

  • Pradžioje nupjauk duonos pluteles ir susmulkink minkštimą. Užpilk pienu ir palaikyk maždaug 5 minutes.
  • Tada į faršą įmušk vieną kiaušinį, sudėk nuspaustą duoną, susmulkintą svogūną, česnaką, druską ir pipirus. Viską gerai išminkyk.
  • Tada faršą išdaužyk. Kelis kartus smarkiai mesk į dubenį.
  • Iš pasiruošto faršo formuok pailgus maždaug vieno centimetro storio šnicelius.
  • Merk į kiaušinio plakinį bei apvoliok džiūvėsėliuose.
  • Kepk įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
  • Baltas padažas: Išlydyk gabaliuką sviesto, dėk miltus, pakepink.
  • Po truputį maišydamas pilk pieną. Maišyk kol nelieka gumuliukų, dėk grietinę, druską, pipirų ir susmulkintus krapus.
  • Užkaitink ir nukelk nuo kaitros.
  • Skanauk su mėgstamu garnyru. Itin tinka burokėliai, rauginti kopūstai, agurkai. Tariant paprastai ir be jokių įmantrybių.

4 komentarai apie “Tarybinis senovinis šnicelis su juoda duona ir baltu padažu”

Average
5 Based On 4

Parašykite komentarą