- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 4
Neseniai rodžiau kaip pagaminti muštos mėsos šnicelį, kurį Jūs labai išgyrėte. O šį kartą skaniems ir sotiems pietums – maltos kiaulienos šnicelis su juoda duona. Toks nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greit paruošiamas ir neužima daug laiko.
Iš nurodytų ingredientu pavyksta paruošti 6-7 vidutinio dydžio šnicelius. Tokį šnicelį itin tinka skanauti su bulvių koše arba grikiais. O baltas padažas, ruoštas su pienu, čia yra privalomas. Tad nieko nelaukiam ir gaminam!
Receptui reikės:
Šniceliams:
- kiaulienos faršas: 500 gramų
- juoda duona: 2 riekių
- pienas: 100 mililitrų
- kiaušiniai: 2
- česnakas: 1 skiltelės
- svogūnai: 0,5 galvos
- druska
- malti pipirai
- malti džiūvėsėliai: 1 stiklinės
- aliejus (kepimui)
Baltam padažui:
- sviestas: gabaliuko
- miltai: 1 šaukštelio
- druska
- pipirai
- pienas: 1 stiklinės
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- smulkinti žali krapai
Paruošimas
- Pradžioje nupjauk duonos pluteles ir susmulkink minkštimą. Užpilk pienu ir palaikyk maždaug 5 minutes.
- Tada į faršą įmušk vieną kiaušinį, sudėk nuspaustą duoną, susmulkintą svogūną, česnaką, druską ir pipirus. Viską gerai išminkyk.
- Tada faršą išdaužyk. Kelis kartus smarkiai mesk į dubenį.
- Iš pasiruošto faršo formuok pailgus maždaug vieno centimetro storio šnicelius.
- Merk į kiaušinio plakinį bei apvoliok džiūvėsėliuose.
- Kepk įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
- Baltas padažas: Išlydyk gabaliuką sviesto, dėk miltus, pakepink.
- Po truputį maišydamas pilk pieną. Maišyk kol nelieka gumuliukų, dėk grietinę, druską, pipirų ir susmulkintus krapus.
- Užkaitink ir nukelk nuo kaitros.
- Skanauk su mėgstamu garnyru. Itin tinka burokėliai, rauginti kopūstai, agurkai. Tariant paprastai ir be jokių įmantrybių.
Ačiū už labai gerą receptą. 🙂 Tik ką išsikepiau savo vakarienei. 🤗