- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 40 min
- Porcijos: 4
Fantastiški, be galo Sultingi, minkšti ir itin skanūs vištienos šlaunelių mėsos šniceliai – kepsneliai, iškepti orkaitėje. Ganėtinai greitai, labai gardžiai ir be jokio didelio vargo, o kadangi kepsneliai iškepti orkaitėje – tai ir su daug mažiau riebalų! Tikrai labai rekomenduoju išmėginti jau šiandien!
Beje, jau rodžiau kaip gaminti kitokius šnicelius ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– tarybinis šnicelis su juoda duona;
– muštos mėsos šnicelis;
Prie šių vištienos šnicelių labai tinka Coleslaw salotos ir bulvių košė.
Receptui reikės:
- vištienos šlaunelių mėsa: 800 gramų
- druska
- pipirai
- paprikos milteliai
- džiūvėsėliai: 100 gramų
- tarkuotas parmezanas: 50 gramų
- miltai: 50 gramų
- kiaušiniai: 2
- vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
- alyvuogių aliejus (tinka ir kitoks)
- petražolės
Paruošimas
- Aš šį kartą savo vištienos šnicelius kepiau iš maždaug 800 gramų vištienos šlaunelių mėsos.
- Mėsos gabaliukus pjauk pusiau, šitaip gausis nedideli kepsneliai-šniceliukai. 😉
- Medinę lentelę apklok kepimo popieriumi (arba maistine plėvele). Vištienos gabaliukus dėk ant kepimo popieriaus, uždenk kitu kepimo popieriaus lapu.
- Lengvai padaužyk mėsą kočėlu iš abiejų pusių.
- Tada ant mėsos berk druskos, pipirų ir paprikos miltelių, mėsos gabaliukus apversk ir dar kartą pakartok druskos, pipirų, paprikos miltelių.
- Šitaip suruošk visus mėsos gabaliukus.
- Paruošus vištienos šnicelius dėk į maistinę dėžutę, uždenk dangteliu ir marinuok maždaug 3 valandas (gali ir ilgiau). Į dėžutę dėti nėra būtina, bet šitaip man asmeniškai patogiau 😉.
- Kai mūsų vištiena jau pasimarinuoja, galite eiti prie kepimo.
- Į dubenį berk 100 gramų maltų džiūvėsėlių ir 50 gramų tarkuoto parmezano – sumaišyk.
- Tuomet 50 gramų miltų berk į lėkštę.
- Į dubenėlį įmušk du kiaušinius, pilk tris šaukštus vandens – suplak.
- Į kepimo skardą įtiesk kepimo popierių ir pašlakstyk jį alyvuogių aliejumi (puikiai tinka ir kitoks aliejus).
- Pasiruoštą mėsos gabaliuką apvoliok miltuose, pamirkyk kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėlių – sūrio mišinyje.
- Šitaip paruoštas būsimas šnicelis keliauja į kepimo skardą su kepimo popieriumi.
- Šitaip paruošk visus šnicelius – man šį kartą jų pavyko 8. Kepsnelius gausiai pašlakstyk alyvuogių aliejumi.
- Kepk įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių, viršus apačia be vėjelio.
- Iškeptus, gražiai apskrudusius šnicelius trauk iš orkaitės ir pabarstyk susmulkintomis petražolėmis.
- Patiek ir skanauk!
1 komentaras apie “Vištienos šnicelis, keptas orkaitėje”