Vištienos šnicelis, keptas orkaitėje

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 40 min
  • Porcijos: 4
Fantastiški, be galo Sultingi, minkšti ir itin skanūs vištienos šlaunelių mėsos šniceliai – kepsneliai, iškepti orkaitėje. Ganėtinai greitai, labai gardžiai ir be jokio didelio vargo, o kadangi kepsneliai iškepti orkaitėje – tai ir su daug mažiau riebalų! Tikrai labai rekomenduoju išmėginti jau šiandien!

Beje, jau rodžiau kaip gaminti kitokius šnicelius ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
tarybinis šnicelis su juoda duona;
muštos mėsos šnicelis

Prie šių vištienos šnicelių labai tinka Coleslaw salotos ir bulvių košė.

Receptui reikės:

  • vištienos šlaunelių mėsa: 800 gramų
  • druska
  • pipirai
  • paprikos milteliai
  • džiūvėsėliai: 100 gramų
  • tarkuotas parmezanas: 50 gramų
  • miltai: 50 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
  • alyvuogių aliejus (tinka ir kitoks)
  • petražolės

Paruošimas

  • Aš šį kartą savo vištienos šnicelius kepiau iš maždaug 800 gramų vištienos šlaunelių mėsos.
  • Mėsos gabaliukus pjauk pusiau, šitaip gausis nedideli kepsneliai-šniceliukai. 😉
  • Medinę lentelę apklok kepimo popieriumi (arba maistine plėvele). Vištienos gabaliukus dėk ant kepimo popieriaus, uždenk kitu kepimo popieriaus lapu.
  • Lengvai padaužyk mėsą kočėlu iš abiejų pusių.
  • Tada ant mėsos berk druskos, pipirų ir paprikos miltelių, mėsos gabaliukus apversk ir dar kartą pakartok druskos, pipirų, paprikos miltelių.
  • Šitaip suruošk visus mėsos gabaliukus.
  • Paruošus vištienos šnicelius dėk į maistinę dėžutę, uždenk dangteliu ir marinuok maždaug 3 valandas (gali ir ilgiau). Į dėžutę dėti nėra būtina, bet šitaip man asmeniškai patogiau 😉.
  • Kai mūsų vištiena jau pasimarinuoja, galite eiti prie kepimo.
  • Į dubenį berk 100 gramų maltų džiūvėsėlių ir 50 gramų tarkuoto parmezano – sumaišyk.
  • Tuomet 50 gramų miltų berk į lėkštę.
  • Į dubenėlį įmušk du kiaušinius, pilk tris šaukštus vandens – suplak.
  • Į kepimo skardą įtiesk kepimo popierių ir pašlakstyk jį alyvuogių aliejumi (puikiai tinka ir kitoks aliejus).
  • Pasiruoštą mėsos gabaliuką apvoliok miltuose, pamirkyk kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėlių – sūrio mišinyje.
  • Šitaip paruoštas būsimas šnicelis keliauja į kepimo skardą su kepimo popieriumi.
  • Šitaip paruošk visus šnicelius – man šį kartą jų pavyko 8. Kepsnelius gausiai pašlakstyk alyvuogių aliejumi.
  • Kepk įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių, viršus apačia be vėjelio.
  • Iškeptus, gražiai apskrudusius šnicelius trauk iš orkaitės ir pabarstyk susmulkintomis petražolėmis.
  • Patiek ir skanauk!


1 komentaras apie “Vištienos šnicelis, keptas orkaitėje”

Parašykite komentarą