Vištienos kotletai su grybais

Kotletai su grybais yra skanus ir paprastas patiekalas, kurio receptai skiriasi ingredientais ir gaminimo būdais. Dauguma receptų reikalauja sumalti grybus ir sumaišyti su faršu, įmaišant kiaušinius, prieskonius ir kitus ingredientus. Kai kurie receptai reikalauja troškinti grybus ir sumaišyti su mėsa. Grybai gali būti švieži arba džiovinti, o faršas gali būti iš kiaulienos, jautienos ar kitos mėsos. O mes gaminsime grybų kotletus su vištiena.

Ingredientai:

  • Vištienos faršas 600 g;
  • Druska pagal skonį;
  • Malti juodieji pipirai pagal skonį;
  • Augalinis aliejus 3 v.š.;
  • Džiūvėsėliai 5 v.š.

Įdarui:

  • Pievagrybiai 150 g;
  • Kietasis sūris 150 g;
  • Svogūnai 1 vnt.;
  • Druska 1/4 šaukštelio;
  • Malti juodieji pipirai 1/4 a.š.

Paruošimas

Grybų kotletus nesunku pasigaminti namuose, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.

  1. Grybus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat supjaustykite nuluptą svogūną.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Suberkite svogūną ir pakepinkite maišydami apie 3 minutes.
  3. Tada suberkite susmulkintus grybus ir maišydami kepkite dar 5 minutes, kol grybai bus paruošti. Keptuvę nukelkite nuo viryklės ir keptiems grybams leiskite atvėsti.
  4. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į gilų dubenį.
  5. Čia sudėkite keptus grybus su svogūnais. Druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
  6. Plokščią lėkštę pabarstykite džiūvėsėliais. Drėgnomis rankomis paimkite vištienos faršą. Padarykite nedidelį pyragėlį, į centrą įdėkite 1 v.š. grybų įdaro.
  7. Švelniai uždarykite kraštus ir suformuokite pailgą kotletą. Apvoliokite džiūvėsėliuose. Pakartokite veiksmus su likusiais ingredientais.
  8. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite kotletus ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos (po 8-10 minučių iš kiekvienos pusės).
[the_ad id=”9498″]

Vištienos kotletus su grybais patiekite karštus, su bet kokių garnyrų: virtų kruopų, bulvių ar makaronų. Tokie kotletai išsiskiria ryškiu skoniu, kurį sukuria harmoningas švelnios vištienos ir didelio kiekio grybų įdaro derinys, kurį papildo klampus sūrus sūris ir sultingi svogūnai.

Patarimas: norint sumažinti kalorijų kiekį, vištienos kotletus su grybais galima kepti ir orkaitėje.


Parašykite komentarą