Tai išties gardus ir gana greitas būdas mėgautis baklažanais. Kadangi tai Indų virtuvės įkvėptas receptas, todėl reikės kelių prieskonių. Bet kaip būna su tais prieskoniais, nusiperki jų kartą kokius 50gr ir turi gana ilgam. Jie sau patenkinti sedi prieskonių stalčiuje ar lentynoje, o jūs laikas nuo laiko pasimėgaujate Indišku patiekalu. Beto, jei stengiatės reguliuoti druskos kiekį patiekaluose, tai prieskoniai tikrai padės išvengti prėsko skonio. Dar maža detalė, kuri gal paskatins išbandyti šį patiekalą – šio patiekalo viena porcija turi tik 80kcal. Recepte nurodomas kiekis dviem procijom. Beto, jei nemegstate labai aštraus maisto, tai dėkite tik puse žaliosios čili be sėklų.
Reikia:
- 2 vidutinio dydžio baklažanų;
- 2 pomidorų;
- 3 v.š. aliejaus;
- 1/2 a.š. kumino sėklų;
- 1/2 a.š. fennel sėklų (kai prisiminsiu lietuvišką pavadinimą, tai parašysiu, na ant liežuvio galo kaip sakant);
- 1/2 a.š. smulkintų kalendros sėklų;
- 1 žalios čili;
- 1 cm gabaliuko šviežio imbiero;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 a.š. pomidorų pastos;
- 100 ml vandens;
- druskos;
- šviežių petražolių ar kalendros.
Gaminam:
- Baklažanus supjaustome pusmenuliais. Gilią keptuvę įkaitiname ir supilame aliejų, tada sudedame baklažanus ir kepiname pamaišydami apie 5 minutes kol apkepa. Tada išimame baklažanus į lėkštę, galite ant popierinio rankšluosčio.
- Į tą pačią sausą keptuvę sudedame kumino, fennel ir kalendros sėklas ir pakepiname apie 30 sekundžių, tada sudedame tarkuotą imbierą, smulkintą čili ir česnakus. Vėl pakepiname apie 30 sekundžių, o tada jau sudedame atgal baklažanus, smulkintus pomidorus, pomidorų pastą ir vandenį. pamaišome ir sumažiname ugnį ir leidžiame pasitroškinti apie 15 min.
- Pabaigoje pagardiname trupučiu druskos ir sudedame smulkintas petražoles ar kalendras.
Skanaus!!! Beja, tai puikus priedas prie kokio kepsnio arba pateikus su ryžiais ar bulvėm, tai bus puikus vegetariškas patiekalas.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]