Paprastai aš visada renkuosi vištos krūtinėles, nes jos man tikrai skanios, turi mažai riebalų, beto yra tiek būdų jas skaniai paruošti. Tačiau kartais norisi pasmaližiauti, o tam labiausiai tinka sparneliai, nes juos imi į rankas ir mėgaujiesi. Juos taip pat labai lengva pagaminti, beveik neimanoma jų perkepti, nes visada mėsa bus sultinga dėl odelėje esančių riebaliukų… Tik dėja, tai nėra jau taip sveika… bet kartą į metus visai galima…
Reikia:
- 500 g vištienos sparnelių;
- 1 v.š. medaus;
- 3 v.š. sojos padažo;
- 1 v.š. citrinos sulčių arba ryžių acto;
- 1 v.š. sezamo sėklų aliejaus arba paprasto daržovių aliejaus;
- 1 čili pipiro;
- druskos ir pipirų;
- svogūno laiškų.
Gaminam:
- Į dubenėlį supilame medų, sojos padažą, citrinos sultis, aliejų, smulkintą čilį, druką ir pipirus. Išmaišome ir sudedame vištienos sparnelius. Gerai išmaišome, tada uždengiame virtuvine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent jau valandai arba nakčiai.
- Įkaitiname orkaitę iki 175C. Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi. Jo tikrai reikia, nes nuo sojos ir medaus bus tikrai sunku išvalyti skardą, todėl taip pasilengviname gyvenimą. Tada sudedame sparnelius ir dedame į orkaitę.
- Orkaitėje kepame apie 20min, tada apverčiame sparnelius, kad gražiai apskrustų, ir vėl kepame dar 20min. Išėmę iš orkaitės sudedame į lekštę ir apibarstome smulkintais svogūno laiškais.
Pateikiame su salotomis, ryžiais ar paprasčiausiai valgome ir niuniuojame mėgstamą dainą!