Muštos jautienos kepsnys su grybų pagardu

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 1
Šiandien noriu Jums parodyti patiekalą, su kuriuo tikrai pasijausite tarsi vakarieniautumėte prabangiame restorane. Šį receptą atradau jau senokai ir net nepamenu kur, bet kai pirmą kartą išmėginau iškart užsirašiau į savo užrašus. Taip, kad paruošti tokį muštos jautienos kepsnį reikės nemažai ingredientų ir įdėti šiek tiek savo pastangų, bet patikėkite manimi tikrai verta. Galutiniame rezultate turėsite fantastiško skonio patiekalą!

Receptui reikės:

  • kiaušiniai: 1
  • batatai: 1
  • baravykai: 1 vidutinio dydžio
  • svogūnai: 1 vidutinio dydžio
  • žaliųjų ir juodųjų alyvuogių mišinys: 1 saujos
  • petražolės: ryšulėlio
  • česnakas: 2 skiltelių
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • rozmarinas: 1 šakelės
  • čiobrelis: 1 šakelės
  • kaparėliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • švieži sausai brandinti jautienos mentės didkepsniai: 1
  • miltai: 0,5 stiklinės
  • “Panko” džiūvėsėliai: 0,5 stiklinės
  • rapsų ir kanapių aliejus: 0,5 stiklinės
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • žaliosios citrinos: 1 skiltelės
  • druska
  • juodieji pipirai

Paruošimas

  • Pirmiausia kiaušinius išplak.
  • Tada batatą supjaustyk išilgai skiltelėmis, baravykus ir svogūną – smulkesniais kubeliais, alyvuoges, petražoles ir česnaką susmulkink.
  • Tuomet batatus sumaišyk su šaukštu alyvuogių aliejaus, druska bei juodaisiais pipirais, čiobreliu, rozmarinu ir kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  • Grybus, česnaką ir svogūnus pakepink įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, suberk alyvuoges, kaparėlius, pagardink druska bei pipirais, išmaišyk, lengvai pakepink.
  • Subėręs petražoles viską išmaišyk ir patrauk nuo kaitros.
  • Tuomet šviežią sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį išmušk mėsos plaktuku ar prikaistuviu, įtrink druska, juodaisiais pipirais bei apvoliokite tokia tvarka: miltai, kiaušinio plakinys ir “Panko” džiūvėsėliai.
  • Tada rapsų ir kanapių aliejų supilk į keptuvę ir gerai įkaitink.
  • Gamintą jautienos šnicelį kepk įkaitintame aliejuje po maždaug 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Iškepus mėsai nusausink riebalų perteklių popierine servetėle arba rankšluosčiu.
  • Po to į keptų grybų masę dėk sviestą ir lengvai pakaitink maždaug 1-2 minutes, kol sviestas išsilydo.
  • Tada į lėkštę dėk keptą jautienos šnicelį, ant viršaus keptų baravykų ir alyvuogių masę, žaliosios citrinos skiltelę, petražolių lapelius ir patiek su batatų skiltelėmis. Skanauk!

Parašykite komentarą