Makaronai su vištiena: 10 skanių patiekalų

Kiekvienos šeimininkės kulinarinėje knygoje turėtų būti keli makaronų su vištiena gaminimo receptai. Tokie patiekalai praverčia, kai reikia greitai, skaniai ir sočiai pavaišinti šeimą ar netikėtus svečius. Dalinamės 10 geriausių receptų!

Makaronai su vištiena ir grybais kreminiame padaže

Makaronai su vištiena ir grybais kreminiame padaže
Makaronai su vištiena ir grybais @valgome.lt nuotrauka

Klasikinis receptas, kurį nesunkiai pagaminsite vos per pusvalandį.

Reikės: 1 pakuotės spagečių, 900 g vištienos filė, 300 g pievagrybių, 350 ml grietinėlės (10%), 2 svogūnų, 1 a.š. miltų, pipirų ir druskos.

Paruošimas:

  1. Spagečius išvirkite verdančiame vandenyje, kol išvirs, tuo tarpu paruoškite kreminio mėsos padažo ingredientus. Grybus ir vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, o svogūną – pusžiedžiais.
  2. Keptus svogūnus ir grybus apkepkite įprastu būdu, sudėkite į atskirą indą ir kuriam laikui atidėkite.
  3. Vištieną apkepkite karštame aliejuje, kol susidarys patraukli auksinė plutelė. Į keptuvę su apkepta filė suberkite grybus ir svogūnus, pagal skonį pasūdykite, suberkite pipirus ir miltus.
  4. Į keptuvę su mėsa ir grybais supilkite grietinėlę, palikite 20 minučių troškintis po dangčiu ant silpnos ugnies.
  5. Spagečius išdėliokite porcijomis, užpilkite verdančiu kreminiu mėsos padažu ir iškart patiekite.

Makaronai su vištiena ir citrina

Makaronai su vištiena ir citrina
Makaronai su vištiena ir citrina @Cooking Classy

Aromatingas ir pikantiškas žalias padažas su šviežiomis citrusinių vaisių natomis yra vienas geriausių makaronų ir vištienos priedų.

Reikės: 1 pakuotės makaronų, 350 g vištienos, 50 g šviežių rukolos salotų, 5-6 mėtų lapelių, baziliko, 0,5 citrinos, 1 svogūno, 1 skiltelės česnako, 2 v.š. alyvuogių aliejaus ir prieskonių.

Paruošimas:

  1. Mėsą pamarinuoti citrinos sulčių mišinyje su druska ir pipirais, apkepti alyvuogių aliejuje po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Į mėsą suberkite susmulkintą svogūną ir troškinkite 15 minučių.
  2. Blenderiu sutrinkite žoleles su alyvuogių aliejumi ir 1,5 a.š. citrinos sulčių, gautu padažu užpilkite vištieną.
  3. Į lėkštes išdėliokite pasūdytame vandenyje išvirtus makaronus ir užpilkite mėsos padažu. Papuoškite citrinos skiltelėmis ir žalumynais.

Makaronai su vištiena sojos-medaus padaže

Makaronai su vištiena sojos-medaus padaže
Makaronai, vištiena ir sojos-medaus padažas

Paprasčiausi makaronai su vištiena pavirs kulinarinio meno šedevru, jei patiekalą patieksite su originaliu sojos-medaus padažu.

Reikės: 300 g makaronų, 400 g vištienos filė, 3 v.š. bičių medaus, 4-5 v.š. sojos padažo, alyvuogių aliejaus ir prieskonių.

Paruošimas:

  1. Į keptuvę su iki auksinės rudos spalvos kepta vištiena supilkite skystą medų (išlydytą mikrobangų krosnelėje) ir sojų padažą ir troškinkite 8-9 minutes.
  2. Virtus makaronus sudėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite vištienos gabalėlių ir užpilkite sojų-medaus padažo.

Makaronai su vištiena ir daržovėmis

Makaronai su vištiena ir daržovėmis
Makaronai su vištiena ir daržovėmis

Puikus pasirinkimas greitai šeimos vakarienei.

Reikės: 2 puodelių šaldytų daržovių mišinio, 400 ml sultinio, 1 pakuotės (300-400 g) kiaušinių makaronų, 300 g vištienos filė, žiupsnelio džiovinto baziliko, augalinio aliejaus, 1 a.š. vištienos prieskonių, sojos padažo ir jūros druskos.

Paruošimas:

  1. Iškeptą vištienos filė užpilkite sultiniu, pagardinkite prieskoniais, šaldytas daržoves dėkite tiesiai iš maišelio, prieš tai atitirpinti nereikia, antraip daržovės taps guminės ir beskonės. Greitai užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite po dangčiu, kol bus beveik paruošta.
  2. Viską užpilkite sultiniu, pavirkite apie penkias minutes ir suberkite makaronus, jie bus paruošti per kelias minutes.

Spagečiai su vištiena “Carbonara”

Spagečiai su vištiena "Carbonara"
Spagečiai su vištiena “Carbonara”

Paprasti ingredientai, pusvalandis laisvo laiko ir kelios kulinarinės gudrybės padės paruošti šį skanų patiekalą!

Reikės: 1 pakelio spagečių, 150 g rūkytos krūtinėlės, 250 g vištienos filė, 1 kiaušinio ir trijų trynių, 80 g parmezano sūrio, 50 g sviesto, 2 skiltelių šviežio česnako, 1 a.š. alyvuogių aliejaus.

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustytą krūtinėlę pakepinkite alyvuogių aliejuje, kai tik ištirps riebalai, sudėkite vištienos gabalėlius, o tada virtus spagečius al dente.
  2. Kiaušinį ir trynius išplakti iki putų, sumaišyti su sauja tarkuoto parmezano, druska ir maltais pipirais, užpilti ant makaronų su mėsa, supilti sviestą.
  3. Pamažu supilkite vieną stiklinę sultinio, kuriame buvo verdami makaronai. Patiekdami apibarstykite likusiu parmezanu.

Makaronai su vištiena pomidorų padaže

Makaronai su vištiena pomidorų padaže
Makaronai su vištiena pomidorų padaže

Šiam patiekalui galite naudoti bet kokios rūšies makaronus.

Reikės: 2 vištienos šlaunelių, 250 g spiralinių makaronų, 1 stiklinės pomidorų sulčių, 1 skiltelės česnako, 1 svogūno, 1 a.š. tarkuoto kietojo sūrio, alyvuogių aliejaus, 1 a.š. cukraus, itališkų žolelių ir žalumynų.

Paruošimas:

  1. Mėsą, atskirtą nuo kaulų ir odelės, kartu su svogūnu apkepkite augaliniame aliejuje, pagardinkite pagal skonį.
  2. Vištieną ir svogūnus užpilkite pomidorų sultimis, po 10 minučių suberkite česnaką.
  3. Belieka sumaišyti pomidorų ir mėsos padažą su išvirtais makaronais, pakaitinti ant silpnos ugnies ir galima patiekti.

Cannelloni makaronai su vištiena

Cannelloni makaronai su vištiena
Cannelloni makaronai su vištiena @pl.pinterest.com

Didelių vamzdelių pavidalo makaronai puikiai dera su kepta vištienos filė ir vyšniniais pomidorais.

Reikės: 1 pakuotės cannelloni (labai didelių vamzdelių), 1 vištienos krūtinėlės be kaulų, 300 g vyšninių pomidorų, 150 g čederio sūrio, 3 skiltelių česnako ir citrinpipirių.

Paruošimas:

  1. Paruoškite makaronus pagal instrukciją, mėsą supjaustykite mažais gabalėliais, kepkite augaliniame aliejuje, kol iškeps ir išimkite iš keptuvės.
  2. Į likusį aliejų suberkite česnaką, perpus perpjautus pomidorus, užpilkite 0,5 stiklinės skysčio, kuriame virė cannelloni.
  3. Makaronų vamzdelius prikimškite mėsa, dėkite į keptuvę su pomidorų padažu, pakaitinkite 10 minučių, pagardinkite pagal skonį ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
[the_ad_placement id=”h2-4-desktop”][the_ad_placement id=”h2-4-mobile”]

Kiaušinių makaronai su vištiena

Iš plačių kiaušininių makaronų su vištienos mėsa ir daržovėmis galite paruošti nuostabų patiekalą, kuris gausis ne ką prastesnis nei garsioji lazanija.

Jums reikės: 300 g pappardelle makaronų (plačios juostelės), pusė vištienos krūtinėlės, 1 svogūno, 2 skirtingų spalvų paprikų, 1 mėsingo pomidoro, 3 skiltelės česnako, 120 g kietojo sūrio, 1 šaukštelio čiobrelių ir maltos paprikos, žiupsnelio čili pipiro ir jūros druskos.

Bešamelio padažui: 0,5 l šviežio karvės pieno, po 50 g sviesto ir kvietinių miltų, muskato riešuto ant peilio galo, aitriųjų pipirų ir druskos.

Paruošimas:

  1. Pappardelle makaronus išvirkite pagal receptą ant pakuotės iki al dente. Daržoves ir mėsą pakaitomis pakepinkite augaliniame aliejuje.
  2. Į gilią kepimo formą sluoksniais sudėkite makaronus, daržoves ir mėsą, pagardinkite prieskoniais. Supilkite bešamelio padažą, pabarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje.
  3. Padažui miltus pakepinkite svieste iki šviesiai oranžinės spalvos, supilkite pieną, pagardinkite recepte nurodytais prieskoniais ir virkite, kol sutirštės.

Makaronai su vištienos kukuliais

Parduotuvėse dažnai galite rasti ilgų ir siaurų makaronų juostelių su banguotais kraštais. Šie makaronai dažnai ruošiami su vištienos kukuliais pomidorų padaže.

Reikės: 1 pakuotės makaronų, 700 g vištienos, 0,3 ryšulio kalendros, 0,5 a.š. raudonojo kario pastos, 1 raudonojo svogūno, 3,5 pomidorų sulčių, 2 šaukšteliai rudojo cukraus ir augalinio aliejaus.

Paruošimas:

  1. Paruoškite vištienos faršą, įdėdami kalendros ir pusę nurodyto kiekio kario pastos, suformuokite vidutinio dydžio rutuliukus, padėkite į šaldytuvą 1 val.
  2. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite česnaką ir svogūną, supilkite likusią kario pastą, supilkite pomidorų sultis ir suberkite cukrų. Atvėsusius mėsos kukulius panardinkite į padažą ir, vartydami mentele, kepkite 10 minučių.
  3. Į lėkštes išdėliokite pagal instrukciją virtus makaronus ir paruoštus mėsos kukulius, patiekite su padažu ir pabarstykite kalendra.

Makaronai su vištiena ir ananasais

Šį patiekalą galima patiekti net ant šventinio stalo, jame nuostabiai dera sūrio padažas su vištiena ir saldžiais ananasais!

Reikės: 200 g fusilli makaronų (spiralių), 300 g vištienos filė, 1 skardinės konservuotų ananasų, 100 g lydyto ir kietojo sūrio, 2 vnt. kiaušinių, 1 a.š. jūros druskos, žiupsnelio maltų pipirų ir baziliko patiekimui.

Paruošimas:

  1. Į augaliniame aliejuje keptus vištienos filė gabalėlius suberkite ananasų kubelius ir po penkių minučių nukelkite nuo ugnies. Išvirkite makaronus pagal instrukciją (reikia šiek tiek nedavirti).
  2. Abiejų rūšių sūrius sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su kiaušiniais, supilkite 100 ml sultinio, kuriame virė makaronai.
  3. Puode sumaišykite makaronus, mėsą su ananasais, užpilkite sūrio ir kiaušinių padažu, uždengę troškinkite porą minučių. Patiekite pabarstę stambia jūros druska, maltais pipirais ir smulkiai pjaustytu baziliku.


Parašykite komentarą