Turinys
Dar vienas mano labai pamėgtas šaltibarsčių derinys , kuris tikrai atgaivins karštomis dienomis. Grudėta varškė čia prideda daug šarmo, kiek neįprastas derinys – bet tobulai tinkantis su šaltibarsčiais. Kas dar taip nebandė – kviečiu išbandyti ir pasidalinti įspūdžiais ar patiko! 🙂
Ingredientai:
- 3 virtų burokėlių;
- 2 didesnių agurkų;
- saujos ridikėlių (aš dėjau 7-8 didesnius);
- krapų;
- svogūno laiškų;
- 200 g grūdėtos varškės;
- 1l 3.2% riebumo kefyro;
- šiektiek vandens kas mėgsta skystesnius;
- druskos pagal skonį.
Paruošimas:
- Burokine tarka sutarkuokite burokėlius ir ridikėlius.
- Agurkus aš mėgstu supjaustyti smulkiau.
- Smulkiai supjaustykite krapus ir svogūno laiškus.
- Viską užpilkite kefyru, jei mėgstate skystesnius įpilkite šiektiek vandens. Kai pasieksite norimą šaltibarsčių konsistensiją įdėkite šiektiek druskos ir supilkite grūdėtą varškę.
- Palikite šaltibarsčius pastovėti bent 1-2 valandas, kad susigertų visi skoniai. Patiekite su virtomis ar keptomis bulvėmis. Skanaus ! 💚