Šaltibarsčiai su ridikėliais ir grūdėta varške

Dar vienas mano labai pamėgtas šaltibarsčių derinys , kuris tikrai atgaivins karštomis dienomis. Grudėta varškė čia prideda daug šarmo, kiek neįprastas derinys – bet tobulai tinkantis su šaltibarsčiais. Kas dar taip nebandė – kviečiu išbandyti ir pasidalinti įspūdžiais ar patiko! 🙂

Ingredientai:

  • 3 virtų burokėlių;
  • 2 didesnių agurkų;
  • saujos ridikėlių (aš dėjau 7-8 didesnius);
  • krapų;
  • svogūno laiškų;
  • 200 g grūdėtos varškės;
  • 1l 3.2% riebumo kefyro;
  • šiektiek vandens kas mėgsta skystesnius;
  • druskos pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Burokine tarka sutarkuokite burokėlius ir ridikėlius.
  2. Agurkus aš mėgstu supjaustyti smulkiau.
  3. Smulkiai supjaustykite krapus ir svogūno laiškus.
  4. Viską užpilkite kefyru, jei mėgstate skystesnius įpilkite šiektiek vandens. Kai pasieksite norimą šaltibarsčių konsistensiją įdėkite šiektiek druskos ir supilkite grūdėtą varškę.
  5. Palikite šaltibarsčius pastovėti bent 1-2 valandas, kad susigertų visi skoniai. Patiekite su virtomis ar keptomis bulvėmis. Skanaus ! 💚


Parašykite komentarą