Šaltibarščiai

Nepamirškite išbandyti šio lietuviško „rožinio stebuklo“ – garsiųjų šaltibarščių. Tai burokėlių sriuba su agurkais ir žalumynais, gaminama ant riebaus kefyro su atskirai patiekiamomis karštomis virtomis bulvėmis ir virtais kiaušiniais. Tai mano mėgstamiausia lengva ir šalta sriuba. Šaltibarščius ypač malonu valgyti karštą vasaros dieną.

Šaltibarščių ingredientai

  • Kefyras (nerūgštus) – 1 l
  • Virti burokėliai
  • Grietinė (20%) – 4 šaukštai
  • Agurkai – 1.5 vnt
  • Virti kiaušiniai – 3 vnt
  • Svogūnų laiškai – 2 vnt
  • Petražolės – 1 pundelis
  • Krapai – 1 pundelis
  • Druska – 1 šaukštelis
  • Vanduo (virintas ir atšaldytas) – 1 l

Šaltibarščių paruošimas

  1. Burokėlius sutrinkite ant rupios trintuvės. Agurkus supjaustykite ketvirčiais. Kiaušinius išvirkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Svogūnus, petražoles ir krapus smulkiai supjaustykite.
  2. Sumaišykite visus ingredientus ir supilkite kefyrą. Tada įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite.
  3. Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, įpilkite virinto vandens į dubenį, pasūdykite pagal skonį, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. Tuo tarpu išvirkite bulves. Tikri lietuviški šaltibarščiai valgomi su bulvėmis! Skanaus!


2 komentarai apie “Šaltibarščiai”

Parašykite komentarą