Žalieji barščiai su rūgštynėmis ir kiaušiniu

Rūgštynės – unikalus sezoninis augalas, aktyviai naudojamas įvairių šalių kulinarijos specialistų. Dėl oksalo rūgšties lapuose yra būdingas rūgštumas, dėl kurio bet koks patiekalas gali būti rūgštus. Dažniausiai dedamos į salotas, apkepus, pyragus, sriubas. Pavyzdžiui, pabandykite pasigaminti žalius barščius su rūgštynėmis ir kiaušiniais – vieni iš populiariausių vasarinių barščių.

Ingredientai:

  • Kiaulienos šonkauliukai – 500 g;
  • Bulvės – 2 vnt.;
  • Morkos – 1 vnt.;
  • Svogūnai – 1 vnt.;
  • Rūgštynės – 70 g;
  • Kiaušiniai – 4 vnt.;
  • Vanduo 2,5 l;
  • Lauro lapas – 1 vnt.;
  • Augalinis aliejus – pagal skonį;
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
  • Druska – pagal skonį.

Barščių paruošimas:

Žaliuosius barščius su rūgštynėmis ir kiaušiniu lengva pasigaminti namuose, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.

  1. Kiaulieną nuplaukite po šaltu vandeniu ir sudėkite į puodą. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Tada pašalinkite susidariusias putas, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 1 val.
  2. Šiuo metu verdančiame pasūdytame vandenyje išvirkite kietai virtus kiaušinius. Atvėsinkite juos panardindami į šaltą vandenį ir tada nulupkite.
  3. Po valandos išimkite kiaulieną, nuimkite mėsą nuo kaulo ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sultinį nukoškite į švarų puodą, ten sudėkite paruoštą mėsą. Vėl užvirinkite.
  4. Kol sultinys vėl verda, daržoves nuplaukite ir išvalykite. Bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į verdantį sultinį.
  5. Morkas sutarkuokite ant vidutinės tarkos, svogūną smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Sudėkite svogūną su morkomis ir kepkite maišydami ant vidutinės ugnies 3-5 minutes. Paruoštas keptas daržoves sudėkite į sriubą ir išmaišykite.
  6. Nuluptus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą. Įdėkite lauro lapą. Druskos, pipirų ir išmaišykite.
  7. Rūgštynes nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite peiliu. Kai bulvės suminkštės, į sriubą suberkite susmulkintas rūgštynes. Išmaišykite, užvirinkite ir išjunkite viryklę. Tada uždenkite puodą dangčiu ir leiskite sriubai šiek tiek pastovėti. Skanaus!

Paruoštus žalius barščius patiekite karštus arba atvėsusius, su šaukštu riebios grietinės ir pilno grūdo duonos riekelėmis. Šiame patiekale sodrų mėsišką sultinio skonį papildo pikantiška rūgštynių rūgštelė ir saldžios pakepintos daržovės. O bulvės ir kiaušiniai padaro sriubą sotesnę.



Parašykite komentarą