Kepta menkė džiūvėsėliuose

Menkė idealiai tinka kulinariniams eksperimentams. Taip yra todėl, kad ji turi neutralų skonį, kurį galima papildyti beveik bet kokiais padažais, prieskoniais ar kitais produktais. Siūlome iškepti menkės filė džiūvėsėliuose pagal mūsų patikrintą receptą.

Dėl naudingų vitaminų ir mineralų, kurie yra menkės dalis, šios žuvies valgymas apsaugo nuo širdies ligų, reguliuoja svorį, normalizuoja smegenų veiklą ir padeda kovoti su diabetu ir anemija. Menkė taip pat pagerina odos, plaukų ir nagų būklę.
  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 15 minučių

Ingredientai:

  • Menkės filė – 400 g;
  • Kiaušiniai – 1 vnt.;
  • Džiūvėsėliai – 60 g;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 1 a.š.;
  • Prieskonių mišinys žuviai – 1 a.š.

Paruošimas:

Keptą menkės filė džiūvėsėliuose lengva pasigaminti namuose, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.

  1. Jei naudojate šaldytą menkės filė, atšildykite ją kambario temperatūroje ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Giliame dubenyje šakute ar šluotele sumaišykite kiaušinį su prieskoniais ir druska.
  3. menkės filė supjaustykite porcijomis. Supilkite džiūvėsėlius ant plokščios plačios lėkštės.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvies gabalėlius po vieną panardinkite į kiaušinių mišinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose taip, kad jie padengtų žuvį iš visų pusių.
  5. Kepkite ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos (3-4 minutes iš kiekvienos pusės). Iškeptus, žuvies gabaliukus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais, kad susigertų aliejaus perteklius.

Rezultate gavosi žuvies patiekalas, kurį galima patiekti pietums ir vakarienei, patiekiant su bet kokiu garnyru: virtais ryžiais, makaronais, daržovėmis. Švelni menkės filė ir traški plutelė sukuria malonų tekstūrų ir skonių kontrastą. Taip paruošta menkė patiks net tiems, kurie nelabai mėgsta baltos žuvies.

Patarimas: atsargiai apvoliokite menkės gabalėlius džiūvėsėliuose taip, kad susidarytų stora plutelė, o žuvis kepdama išlaikytų sultingumą.


Parašykite komentarą