Sumuštiniai su ridikėliais

Ridikėliai – vienas iš nedaugelio maisto produktų, kuriuose taip mažai kalorijų. Tuo pačiu metu ridikėliai puikiai numalšina alkio jausmą ir aktyviai padeda virškinimui. Juose taip pat yra B ir C grupių vitaminų. Su visomis naudingomis savybėmis galima išskirti ir neigiamas. Gydytojai nerekomenduoja valgyti ridikėlių tuščiu skrandžiu – tai sukelia pilvo pūtimą.

Ingredientai:

  • Juoda duona – 3 riekelės;
  • Varškės sūris – 150 g;
  • Žalumynai – 2 saujos;
  • Česnakai – 1 skiltelė;
  • Ridikėliai – 3-6 vnt.;
  • Pipirų mišinys (maltas) – 0,5 šaukštelio.

Sumuštinio paruošimas:

  1. Sumaišykite varškės sūrį, išspaustą česnaką ir šiek tiek smulkintų žalumynų.
  2. Ant duonos uždėkite sūrio masę, ant viršaus uždėkite plonai pjaustytus ridikėliųs.
  3. Viską pabarstykite maltais pipirais ir papuoškite likusiomis žolelėmis.

Sumuštinis su ridikėliais ir sūriu

Tobuli sumuštiniai pavasariui, šviežių daržovių sezono metu! Papildykite juos švelniu kietu arba pusiau kietu sūriu, pavyzdžiui, gouda. Darniai derės visų rūšių žalumynai ir daigintos kruopos, ankštinės daržovės ir ridikėliai.

Sumuštinis su daržovėmis ir sūriu
Sumuštinis su daržovėmis ir sūriu

Ingredientai:

  • Duona – 8 riekelės;
  • Ridikėliai – 8 vnt.;
  • Rukola – 1 sauja;
  • Daigai – 1 sauja;
  • Pesto padažas – 2 v.š.;
  • Agurkai – 1-2 vnt.;
  • Sūris – 100 g.

Sumuštinių paruošimas

  1. Ridikėlius, agurkus ir sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Aptepkite 4 duonos riekeles pesto ir uždėkite visas pjaustytas daržoves.
  3. Išdėliokite rukolą ir daigus, uždenkite likusiomis duonos riekelėmis.

Sumuštiniai su avokadu ir ridikėliais

Šie sumuštiniai ypač tiks, jei vietoj įprastų žalumynų imsite jaunus ridikėlius. Avokadai suteikia kasdienę sveikų augalinių riebalų porciją, šviežios daržovės – skaidulų, o kiaušiniai – vertingų baltymų.

Sumuštiniai su avokadu ir ridikėliais
Ridikėlių su avokadu sumuštiniai

Ingredientai:

  • Duona – 4 riekelės;
  • Avokadas – 1 vnt.;
  • Citrinų sultys – 1 šaukštelis;
  • Malti juodieji pipirai – 1 žiupsnelis;
  • Druska – 1 žiupsnelis;
  • Ridikėliai – 4 vnt.;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Daiginti grūdai – 1 sauja.

Sumuštinių paruošimas:

  1. Išvirkite kietai kiaušinius ir atskirkite baltymus.
  2. Avokadą nulupkite ir pusę supjaustykite griežinėliais. Kitą pusę sutrinkite šakute, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su druska bei pipirais.
  3. Dvi duonos riekeles aptepkite avokadų pasta ir ant viršaus išdėliokite avokado riekeles.
  4. Ant viršaus sudėkite susmulkintus baltymus, plonai pjaustytus ridikėlius, daigus ir uždenkite duona.


Parašykite komentarą