Jūsų dėmesiui: Škotiški Kiaušiniai
Ingredientai:
- Kiaulienos Faršas – 500 g;
- Džiuvėsėliai;
- Kiaušiniai (Skystai Virti) – 6 vnt.;
- Kiaušiniai (Žali) – 3 vnt.;
- Petražolės;
- Druska – 1 a.š.;
- Pipirai – 0,5 a.š.;
- Granuliuoti Česnakai – 0,5 a.š.;
- Chmeli Suneli – 0,5 a.š.
Gaminimo eiga
- Minkštai išsiverdame kiaušinius (verdame 6 min.). Susismulkiname petražoles.
- Į faršą dedame susmulkintas petražoles, beriame chmeli suneli prieskonius, granuliuotus česnakus, maltus pipirus, pagal skonį pasisūdome, mušame 1 kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
- Atskirame inde išsiplakame porą kiaušinių.
- Iš faršo formuojame blyną, dedame skystai virtą kiaušinį ir apgaubiame jį faršu (kaip cepeliną, tik faršas atlieka bulvių tarkio vaidmenį.
- Gautą “cepeliną” merkiame į plaktą kiaušinį ir išvoliojame džiuvėsėliuose. Procedūrą kartojame 2 – 3 kartus.
- Kiaušinius dedame į įkaitintą aliejų ir verdame kol gražiai apskrus. Gero apetito.